Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

По морето искат закона за шума да чака до зимата

Angelkova.jpgПо морето искат забавяне на закона за шума. Общините от Южното Черноморие и министърът на туризма Николина Ангелкова се обединиха около идеята, че не трябва да се бърза с приемането на закона преди туристическия сезон, защото ще има отражение върху него. Това стана ясно от срещата в Бургас на мин. Ангелкова с институциите за подготовка на летния сезон. След срещата Ангелкова и представители на общините се обърнаха с призив към вносителите на законопроекта да го оттеглят за есента или зимата. Сред исканията им са създаването на широк обществен дебат по темата.

„Ако сега бъде приет, ще обърка целия сезон. Туроператри, хотелиери и ресторантьори вече са си направили програмата. Нормално беше преди това да се направят срещи с кметове и хората в бранша. Не може с лека ръка се лишим от 17% от бюджета, колкото дава туризма“.

Това становище заяви кметът на Созопол Панайот Рейзи. Бургаският кмет Димитър Николов също се обяви за по-широк дебат с местната власт преди закона да бъде приет. „Готови сме да го обсъдим и с Националното сдружение на общините“, изтъкна Николов.

Това лято по Южното Черноморие ще бъдат командировани 760 полицаи. Те ще бъдат „на курорт“ между 1 юни и 20 септември, за да обезпечат сигурността на летовниците, информира шефът на ОД на МВР-Бургас гл. комисар Калоян Калоянов. Това лято чакаме и чехи, осен румънци и поляци, да пазят туристите в Слънчев бряг, стана ясно от думите му, информира news.bg