Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

В СДС е нужен дебат за визионерска политика

stanev3333Единственото, което трябва да се направи в СДС, е дебатът да бъде за визионерската политика нa СДС- как да се развива държавата. Това заяви в ефира на Българското национално радио председателят на СДС-Варна, д-р Янко Станев.

Според него драматизъм вкарват медиите с оценката си за заседанието на Националния съвет от 17 април. „Какво бурно заседание, такива заседания има във всички партии. СДС винаги е било с минимална амплитуда между „осанна“ и разпни го“, коментира Станев.

„Аз знаех, че ще има такъв проблем в СДС рано или късно, защото не можеш да се концентрираш върху коалиционна политика. Една партия може да обсъжда коалиционна политика не преди избори, а след това. Затова моето предложение и на варненската организация е да се готвим за самостоятелно явяване на избори. Хем ще се види каква е политическата ни тежест, хем ще е ясна каква е идеологическата насоченост, която печели електорална подкрепа“, каза още лидерът на варненската организация.

Според Румен Христов обаче електоралната подкрепа на СДС била 70-80 000 гласа твърд електорат. „Това очевидно не е достатъчно за влизане в парламента. Това е горе-долу наполовина от това, което е необходимо, за да се прескочи 4-процентовата бариера. Но при правилно коалиране тези гласове ще останат като автентични десни гласове в парламента“, каза пред БНР Христов.