Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.08.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.717
GBPGBP12.1834
CHFCHF11.7250

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Бизнес

Община Девня инвестира 1 млн.лева в асфалтиране на улици

Shitov1 милион лева ще вложи Община Девня през лятото за цялостно асфалтиране на улици, подмяна на бордюри и изграждане на тротоари. Това става възможно, след като по предложение на кмета Свилен Шитов местният парламент актуализира капиталовите разходи на Общината за 2018 година. „Първоначално бяхме заложили 600 000 лева за рехабилитация на пътната мрежа. Улиците в окаяно състояние обаче са много и намерихме вариант да увеличим средствата“, съобщи кметът Свилен Шитов. Допълнителните 400 хиляди лева ще бъдат пренасочени от перото за подмяна на улични водопроводи. Този процес ще се проточи във времето, тъй като тепърва трябва да се обяви обществена поръчка за проектиране, а след това и за изпълнител, което дава възможност за освобождаване на средства, обясни Свилен Шитов на съветниците.

С актуализацията капиталовите разходи на общината стават близо 4.5 млн. лева. Улиците, които ще бъдат обхванати от мащабното асфалтиране, са в процес на уточняване. В момента тече процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка, като за нея са постъпили предложения от 3 фирми.

Местният парламент одобри и предложението на кмета общината да кандидатства за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за доизграждане на уличната битова канализация в село Кипра. Общинският съвет даде становище за приоритетност на проекта – предвид обстоятелството, че с реализацията му ще се решат сериозни екологични, инфраструктурни и социално-битови проблеми.

barometar.net