Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.08.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.717
GBPGBP12.1834
CHFCHF11.7250

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория България

Новите алеи в централния парк на Девня ще бъдат с паважна настилка

devnia-alei.jpgАлеите, които се изграждат в централния парк на Девня, няма да бъдат бетонирани, а павирани, за да се гарантира добрият естетически вид на средата. Това съобщи кметът Свилен Шитов, който провери как вървят започналите в парка ремонтни дейности, които се извършват за сметка на „Девня цимент“ АД. Паветата ще бъдат наредени върху площ от 260 кв. метра по протежението на обособената пешеходна ивица между входната арка и сцената, както и около нея. С паваж ще се запълни и пространството между пейките за публиката, допълни още кметът на Община Девня.

Работници на строително-ремонтната фирма разширяват броя на седящите места в парка. Нови пейки ще се поставят и напречно на сега съществуващите, както и по протежението на алеята от арката към сцената. За сметка на индустриалния гигант ще се монтират осветителни тела и камери за видеонаблюдение, за да може сцената да се използва по предназначение и в тъмната част на денонощието, а паркът да стане по-безопасно и приветливо място. Тротоарните плочки пред входната арка ще бъдат подменени.

Ремонтно-обновителните дейности трябва да приключат до 23 юни – ден преди датата на организирания от Община Девня танцов фестивал „Фолклорна палитра“, на който „Девня цимент“ стана официален спонсор. По инициатива на индустриалния гигант наградният фонд на конкурса бе увеличен петкратно, за да може той да привлече повече участници. За сметка на завода ще бъде закупена и паркова мебел, тип „макари“, която да се ползва от съставите, когато нямат сценични изяви, а за в бъдеще и от всички посетители на парка.

barometar.net