Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варна става аутсорсинг столица

portnih-studenti.jpgВ петък Варна ще стане столица на аутсорсинг индустрията в България. Петата годишна конференция на Българската аутсорсинг асоциация ще се проведе в хотел „Интернационал“ под патронажа на кмета Иван Портних. Очакванията са за събитието да пристигне цяло съзвездие от доказали се в световен мащаб експерти в областта на изнесените бизнес процеси и услуги и високите технологии, информира dnesplus.bg

Среща в Златни пясъци ще си дадат и представители всички български компании, които изнасят услуги, процеси, специалисти и ноу-хау по целия свят.

Тим Коул, немско-американският изследовател на Интернет ще предизвика участниците в конференцията с мотивационна реч на тема „Дигиталната трансформация е тук. Готови ли сте“.
Аутсорсинг индустрията е една от най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. Годишният й растеж е двуцифрен, а през 2017 г. делът й е 3.6% от БВП.

„Индустрията се променянепрекъснато. Днес говорим много повече за споделени услуги, за бизнес процеси вобластта на човешките ресурси, финансите, управлението на сгради, които се изнасят към аутсорсинг компании. Расте интересът към висококвалифициран труд и особено към услуги, свързани с информационните технологии – разработване на софтуер, поддръжка, системна интеграция“, обясни Ивайло Славов, председател на Българската аутсорсинг асоциация и главен изпълнителен директор на Bulpros.

На официална церемония в бална зала „Белини“ вечерта на 8 юни за трети път ще бъдат връчени българските технологични Оскари – наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2018 година. В 13 категории ще бъдат отличени най-добрите компании, проекти, продукти.

Ще бъде избран „Най-технологичен град на България“, ще бъде отличен най-добрият работодател в сектора на технологиите и т.н. Авторитетно жури от международни специалисти оценява кандидатурите, а победителите ще станат ясни по време на церемонията с водещи Ненчо Балабанов и Алекс Раева.