Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Емил Радев: В поредица от случаи в работата на Агенцията на храните има чиновнически подход

Emil-Radev458Заради такива казуси се критикува европейското законодателство, а тук говорим за една оценка от административни органи, каквато е Агенцията по храните, заяви в предаването „Денят започва“ на БНТ, евродепутатът Емил Радев относно казуса с кравата Пенка. Този случай стана повод евродепутатът да припомни поредица от случаи в работата на БАБХ, които според него показват „абсолютно чиновнически подход“. Радев каза, че кравата е маркирана, преглеждана е от ветеринари, както в България, така и в Сърбия, а сръбският стопанин, който я е намерил, се е грижил добре за нея.

Той нарече „варварство“ действията на Агенцията и спрямо нерегистрираните коне, които са избивани. „Ние много добре знаем какво става с конете, които не са регистрирани. Агенцията ги убива на място даже, никой не гледа дали са заразени, дали са здрави и т.н., защото с една проба този кон е бил на територията на страната примерно 10-15 години, изведнъж, когато се подаде сигнал или като се намерят тези коне – конят бива автоматично убиван. За мен това е варварство.“, коментира Радев.

„Не може по този начин – избиваме всичко живо и проблемът е решен. С такива случаи ние отново увреждаме имиджа на България“, заяви той. „Съвсем нормално е да се види животното заразено ли или не, а не цялата държава и ЕС да се занимават със случая. Призовавам Агенцията, ако кравата е здрава и всичко е наред, да продължи да живее“.