Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Стадион „Варна“ ще бъде готов догодина

Stadion-Varna22Срокът за завършване на стадион „Варна” ще бъде спазен и догодина морската столица ще има нов стадион. Това заяви общинският съветник Димитър Карбов (НФСБ), който е представител на местния парламент в дружеството „Спортен комплекс Варна“, информира радио Дарик.
Карбов отхвърли твърденията на колегата си д-р Ивайло Митковски, че от 6 месеца по изграждането на бъдещото спортно съоръжение не е направено нищо. „Има и такива дейности, които се извършват вътре, и остават незабелязани за публиката. Дейностите не са спирали. Вярно, не са с темповете, с които на нас ни се иска”, отбеляза Димитър Карбов.

Общинският съветник Григор Григоров пък заяви, че на строителната площадка на стадиона функционира незаконен бетонов възел. Той е на фирмата, която изгражда спортното съоръжение, но не е за нуждите на стадиона, а за да продава бетон на други спортни обекти. Заради повишената запрашеност в района вече има направена протестна подписка, подкрепена от над 100 души, посочи Григоров.

„Хората са настръхнали. Като духне от морето целият „Бриз” се запрашава. Не се диша. Обратно. От Франгата като духа същото се случва с „Чайка”, изтъкна независимият общински съветник. В отговор Димитър Карбов разкри, че не знае за подобно нещо и до него не е стигал такъв сигнал, но обеща да провери информацията.На днешното си заседание Общинският съвет упълномощи Карбов да участва на предстоящото на 22 юни Общо събрание на акционерите в „Спортен комплекс Варна“. На него се очаква да бъде приет годишният финансов отчет на дружеството за 2017 г. В „Спортен комплекс Варна“ Община Варна притежава 35%, а останалите са на „Химимпорт“ АД.