Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Скандална зам.министърка подаде оставка, Борисов я прие

rosiza-dimitrovaМинистър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк.

Оставката на зам.-социалния министър идва след избухналия скандал за нейно пътуване на форум в Ню Йорк с билет първа класа на стойност 8300 лева по същото време, когато майките на децата с увреждания протестират в палаткови лагери из цялата страна, заради нерешените им проблеми.

В сутрешния блок на Би Ти Ви вчера Димитрова първо твърдеше, че не знае колко струва билетът й и това не е нейна работа, а накрая каза, че „най-вероятно е грешка, че съм се съгласила, като съм видяла каква е цената, да тръгна въобще“. Но побърза да добави, че не съжалява, че е отишла. С видимо раздразнение зам.-министърът предположи, че информацията за цената на билета е изнесена от служители на министерството. На въпрос на водещия Антон Хекимян във ведомството не си ли правят сметка, че докато хората протестират за повече помощи, се харчат 8300 лв. за билет, Димитрова заяви: „Държавният ресурс, който се отделя за хора с увреждания и не само за тях, не е малък“.
„Не съм била на луксозна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, честта и гордостта да участвам в XI сесия на Конференцията по изпълнение на Конвенцията по защита на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 държави, и X и XI сесия се председателстваше от България“, заяви Димитрова. Тя няколко пъти натърти в студиото, че не желае да влиза в обяснителен режим за скъпия билет и по-важно било, че сме имали участие на „най-големия форум, на който България получи поздравления от всички страни“, а най-важно било, че „изпълняваме правителствената програма с пълна сила“. Поведението на Димитрова предизвика буря от гняв в обществото, информира epicenter.bg