Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Румен Христов: Борисов и Нинова не ме поздравиха, когато станах лидер на СДС

rumen-hristovВ предаването „Беновска пита“, журналистката Илияна Беновска интервюира новият лидер на СДС, Румен Христов.

„Колко всъщност е Вашият електорат?”

„Около 70-80 000 души ни подкрепят и в моменти, в които нямаме шансове”

„Това колко процента са на изборите? Това са под 4%, нали, 2%?”

„2%, да, абсолютно! Това не е достатъчно да прескочим бариерата!, но не искам да бързаме с назоваването на коалиции, защото в партията трябва да протече дебатът, той предстои, вземането на решения също предстои!”

„Лоша работа, ама Вие все дебатирате от известно време! Откакто Костов падна от власт – все дебатирате и все не Ви се получават нещата! Да не говорим за последния опит за участие в управлението – така наречения Реформаторски блок, който просто не ми се коментира в момента! Вие имате ли някакви намерения към някакви представители на този раздробил се и нароил нови партии Реформаторски блок?”

„Не съм водил разговори с никого и скоро няма да разговарям! Първо искам да проведа дебат в партията”

„А ще водите ли? Ефективно ли би било, смисъл има ли това, да се свържете с тях, с някой от този разроил се Реформаторски блок, защото Кольо Колев много хубаво Ви напомни – Вие държите лъвчето, знакът, промяната, която вече 30 години я чакаме и тя все ни помахва от влака с ръка, нали?”

„Аз съм оптимист! Вярно е, че Съюзът на демократичните сили е партия с много славно минало, но се надявам тя да има и бъдеще. Не можем да достигнем това, което е било, не си даваме и най-малка илюзия, че това ще се случи, но автентичната десница е хубаво да бъде представена!”

„Вие лидер ли сте, харизматичен ли сте? Извинявайте, казвам Ви го в очите!”

 „Това ще го кажат хората. На този етап съм председател на Съюза на демократичните сили. Дай Боже да стана лидер!”

„Много е важен и този въпрос – за отношенията Ви с ГЕРБ! Преди, в конфигурацията Реформаторски блок, и сега Ви чувам, във Вашите лични изказвания по време на Вашия избор – Вие все някак си бягате от ГЕРБ, защо?”

 „Не бягаме от ГЕРБ! Казваме, че Съюзът на демократичните сили е партия, която е в опозиция и ще има опозиционно, но конструктивно…”

„На какво сте опозиционни? Нали сте членове на една и съща европейска партия – Европейската народна партия! Има някакъв non-sens!”

„Е какво от това! Ами какви да бъдем, ние не участваме в управлението! Ако нямахме различия, щяхме да бъдем в една партия! Добрите неща, които предприема правителството, ще бъдат подкрепени! Ако те подадат документи за членство в еврозоната и в Банковия съюз, ще получат моята адмирация!”

„В какво сте недоволни, в какво сте опозиционни? Какво не одобрявате от политиката на ГЕРБ?”

„Когато една държава се управлява, е нормално политиките да бъдат изпълнявани по-добре в една сфера, по-зле в друга сфера! Днес Съюзът на демократичните сили поиска оставката на шефа на Българска агенция по безопасност на храните за това, което се случва в Ямболско!”

„Кое е най-важното, което бъде гръбнакът на Вашата политика като лидер на СДС?”

„Много ми се иска да върна надеждата на тези наши избиратели и да говорим за възможността българските граждани да започнат да получават европейски доходи, но не обещание за увеличаване на заплати и пенсии, а даване на възможност икономиката да заработи и от там да повишим доходите!”

Вие казахте, че сте опозиция, СДС! Аз лично не го разбирам това, но няма да го обсъждаме сега. Опозиционният лидер Корнелия Нинова – поздрави ли Ви? Вашият колега, опозиционер?”

„Не!”

„А Бойко Борисов, на който сте опозиция, поздрави ли ви?”

„Не!”