Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Варна e домакин на волейболния Мондиал, но реклама за събитието – няма

Russia vs BulgariaПрез последния месец светът бе футбол. От най-малките до най-големите, без разлика от пол всички бяхме вперили поглед към Русия. Рекламата от това спортно събитие за страната бе неизмерима. Градовете домакини на шампионата приеха милиони туристи. През тази година ще има още едно световно първенство в колективен спорт. И България е домакин на волейболния Мондиал. Още по-точно казано – Варна ще е домакин на волейболния Мондиал.

Но дали някой ще разбере? Шампионатът на планетата започва след по-малко от 2 месеца – на 9 септември. България открива първенството с мач срещу Финландия в зала „Конгресна“ на ДКС. Изненадващо, вместо да направим най-добрата реклама на държавата и града, стоим и не правим нищо. Няма как турист или местен гражданин да знае, че ще има такова голямо спортно събитие.

Защото няма нито една реклама, няма нито едно надъхващо видео, нито една брошура. А Българската федерация по волейбол и община Варна не са направили нищо, за да покажат, че във Варна ще се изиграят 21 срещи от шампионата (най-много от всички градове домакини).

Никой не знае, че световният шампион ще играе във Варна или кога са мачовете на България. Чакаме някоя телевизия да вземе правата, да пуснем една заставка и готово. Свършихме си отлично работата. Те хората сами ще влязат в залата, защото обичат националния отбор.
А трябваше всички да сме информирани. От най-малките до най-големите.

Още със слизането на летището туристът или гостът на града трябва да бъде залят с информация за това събитие. Докато се разхожда, трябва да го гледат ликове на волейболисти, да вижда мрежи, да накараме туристът да иска да се върне след месец.

От летище Варна до центъра на града, до курортите Св. св. Константин и Елена и Златни пясъци трябваше отдавна да има всякакви реклами за това огромно спортно събитие. Но няма дори и един билборд с информация.

Казват, че Варна е волейболен град. Така е! Казват, че билетите били скъпи, но без реклама няма как да се напълни и най-малката зала (из учебниците по икономика).

Дали вече е късно? Не знам. Ще бъдем ли гости в собствената си зала?

Хвалим се, че ще бъдем Европейски град на спорта 2019, а през 2018-а ще съсипем най-голямото си спортно събитие поради липса на реклама.

Александър Гълъбов
chernomore.bg