Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Пуделът Сидеров, стреличката „Борисов“ и как да преместим баирите над Варна

volen_siderovС последните си изяви, Волен Сидеров окончателно доказа, че е „пуделът на Пеевски“, не че някой се е съмнявал в това. Още с инсталирането на тоталния провал – Светослав Лазаров /бивш главен секретар на МВР/, като национален координатор на „Атака“, стана ясно, че Пеевски ще контролира Сидеров. Въпросният Лазаров, освен некадърник при акцията в Лясковец, се прояви и като въртиопашка, която се закачи за Пеевски. С атаките си към Валери Симеонов, Сидеров изпълнява заръките на Пеевски /комуто вицепремиерът провали една сделка/ и вече никой не го брои за политик. Волен Сидеров стигна дъното, където го чака поръчковия Бареков и ще си остане там в близките години. 

Валери Симеонов разбърка пасианса на Борисов, но спирането на двете сделки от КЗК- за закупуването на ЧЕЗ и Нова телевизия е същинският удар срещу премиера. Вече му е станало ясно, че стопирането на сделките е наредено отвън /зад Океана/ и това е знак за Борисов, че се задава нещо неприятно. То може да дойде и от партията му, където всичко изглежда спокойно, но само изглежда.

И ако Борисов има проблем с две спрени сделки, мераците на Пеевски за още и още и джафкането на Сидеров, то се оказа, че нTzar-Osvoboditel-Bulevardай-големият проблем на Варна е…дъждът. Невъзможно е да се обясни на някои хора, че над града ни има баири и когато завали дъжд – водата няма къде да отиде и се стича по улиците. За сведение на снимащите с телефони „водните потопи“- канализацията на булевард „Цар Освободител“ бе подменена изцяло , но когато завали проливен дъжд от баира под Каменар идва огромно количество вода и булеварда се наводнява. Абсурдно е дежурните хейтъри да разберат, че битовата и дъждовната канализация в центъра са слети в едно и по тази причина улиците се наводняват. Тези същите улици ставаха реки и по времето на Кирил Йорданов, но тогава никой не протестира. Сега, кметът Иван Портних трябва да осигури 100 млн.лв. финансиране от държавата, за да реши проблема с канализацията в центъра, но не може да промени географското разположение на Варна и да махне баирите под Каменар и Кичево. Само това не са поискали още дежурните хейтъри, но нищо чудно да го направят. Все пак да не забравяме, че Иван Портних не е фокусник-вълшебник и не може за два дни да намери 100 млн.лв. Като мистър Сенко се държеше Кирил Йорданов, но нито оправи булевардите, нито детските площадки, нито имаше места в детските градини. Да не говорим какъв бюджет има Варна днес, как изглеждат квартал Аспарухово и Аспаруховия мост.

Важните проблеми на Варна са други: разбитите тротоари, непипнати 29 години, разбитите малки улички, непипнати 29 години от никой кмет, десетките хиляди автомобили, които замърсяват въздуха и спират върху тротоарите, пишлеметата с пистови мотори, които тормозят варненци, некачествената работа на фирмите за събиране на смет. Атракционната зона на Морска гара, която щеше да бъде зона за разходка и отмора се превърна в кебапчийница – кръчма до кръчма, силна музика, какафония – в която ПАРИТЕ си взеха своето. Но кой може да се пребори с ПАРИТЕ? В България – никой.

Кметът Портних за 5 години успя да свърши повече неща от предшествениците му за 25 години. И това трябва да се оцени. Защото Кирил Йорданов за 13 години забатачи тотално града и си гледа кефа в София, докато ние страдаме от тежкото наследство, което остави. Това няма да го обяснявам на хейтърите – те живеят чрез злобата, която изливат ежедневно върху хората, които правят нещо. Дори и да грешат – както стана с плочките на Ларгото, проекта за Интегриран градски транспорт, трибуните на стадион „Спартак“ –  ПРАВЯТ НЕЩО ЗА ВАРНА – не цъкат пред компютрите.

Иво Югов

www.barometar.net