Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Марешки: Изобличавал съм много по-изтънчени политически измамници от Каракачанов

mareshki44-jpg„Аз съм изобличавал много по-изтънчени политически измамници от Каракачанов, които като са се почувствали властимащи, са подавали жалби срещу мен в съда, които обаче никога не са издържали“. Така коментира лидерът на ПП ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки заканата на министър Красимир Каракачанов да го съди заради намеци, че е зависим от „прахообразни вещества“, съобщиха от партията.

„Мога да кажа какво мисля лично за него, но няма да го направя. Аз изобличавам неговите лобистки и корупционни схеми – схемата с фирмите на султанките, схемата с олекотените психотестове за армията, схемата с това, че негов приятел трябва да получи орден „Стара планина“ и се чудя защо президентът още мълчи. Сам казва, че „проектите за самолетите са се въргаляли в министерството при много правителства“. Какво излиза? Че той е най-умният…А дали е така или има нещо друго, че никой досега не си е позволил да прокарва такива сделки? Той е в позицията „гузен-негонен бяга“, коментира Веселин Марешки.

На въпрос дали е вярно твърдението на Каракачанов, че се стреми към министерство, Веселин Марешки коментира, че постът, който заемам сега, е четвърти в държавата -след президента, председателя на НС и премиера.

„Няма как да искам да стана министър. Аз винаги съм се стремял да се развивам и да вървя напред. Единственият шанс е да заема позиция, която е по-горе от сегашната. Като министър се затваряш в тесни рамки, а ВОЛЯ има капацитета да помогне реално в доста сфери в обществено-икономическия живот. Едно ще му кажа на Каракачанов – не всички са безскрупулни кариеристи. Задавам сериозни въпроси – и за султанките, и за сделките, и за лобизма, мълчат гузно и не отговарят. Това е показателно“, изтъкна Веселин Марешки, цитиран от news.bg