Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Община Девня очаква 1 млн.лв. от фалита на завод „Полимери“

devnia-savet.jpgМного добро изпълнение на приходната част на бюджета на Община Девня отчетоха от общинската администрация за първото шестмесечие на годината. Докладът на финансовия отдел показва, че в процентно отношение изпълнението на приходите от данъци, такси и доходи от собственост за полугодието е 97.78% или 4 194 069 лева при първоначално планирани 4 289 177 лева.

През отчетния период в хазната са постъпили близо 6.5 млн. лева при малко над 5 млн. за първите шест месеца на миналата година. От тях близо 2.2 млн. лева са приходите по линия на делегирани от държавата дейности, а размерът на общинските приходи е близо 4.3 млн. лева.

За първото полугодие на 2018-а разходите по бюджета възлизат на малко над 3.8 млн. лева, от които близо 1.8 млн. лева за делегирани държавни дейности и малко над 2 млн. лева – за местни дейности.

Община Девня все още не може да си вземе близо 1 млн. лева от несъстоятелността на „Полимери“, тъй като от НАП са назначили обстоятелствена проверка на синдика на фалиралото предприятие, която още не е приключила, посочи кметът Свилен Шитов на последното заседание на местния парламент. Той допълни, че администрацията е извършила проверки на предприятията относно декларирането на имоти, подлежащи на облагане. В тази връзка на проверените юридически лица е дадена възможност да коригират декларациите си по Закона за местните данъци и такси в срок до месец Септември.

Докладът на финансовия отдел показва, че през отчетния период Община Девня и нейните второстепенни разпоредители са получили близо 193 хил. лева по програми, финансирани от Европейския съюз. С пълно мнозинство съветниците приеха отчета на бюджета и изпълнението на европейски средства за първото полугодие.

barometar.net