Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Извънредно заседание на Общински съвет-Варна за отличията „За заслуги към Варна”

stanev34254“За мен днешните решения не могат да отменят авторитета на тези, които заслужават да бъдат почетни граждани, но не могат да създадат все още авторитет на това звание, което е свързано с изключителния принос, като под изключителен нашите предци са имали предвид – градеж. Какво е построено? И построеното не е само в смисъл на строителство; построеното е в различни сфери на обществения живот. Затова, част от тези аргументи, които чух тук, не ги приемам. Не съм съгласен!

Но съм съгласен с това, че последните години девалвират наградата.  Затова аз съм против раздаването на значки. Смятам, че това е една нулева година. За съжаление, не мога да си позволя да агитирам за хората, за които бих гласувал с удоволствие, защото това би означавало да обидя и тях, и тези, за които не смятам да гласувам.

Надявам, че през следващата година няма да се извършва това тривиално събиране на групи от хора, които по различни причини, част от тях много почтени даже, да издигат кандидатури, да ги защитават, да ги предлагат в зала и ние да ги гласуваме.

Пак казвам, и с това ще завърша, когато стане такава девалвация и на едно място виждам един от моите учители – професор Карчунов, положил основата, върху която професор Камбуров да гради ортопедията като наука, или адвокат Борислав Ралчев, един от корифеите на правото и адвокатурата не само във Варна – не може те да са в един кюп с шефа на фирмата, която боядисва пътищата”.

Това каза д-р Янко Станев в изказването си пред извънредната сесия на Общински Съвет-Варна, с което на практика изрази подкрепата си за кандидатурите на проф. Димитър Камбуров и адвокат Борислав Ралчев, като с това открои заслугите им към град Варна, и ги отдели от останалите кандидатури, предложени за удостояване на граждани с почетни звания и отличия на Община Варна, информира dnesplus.bg