Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Академик Антон Дончев: Във фирма Трейс съм пиар и възпитавам кадри

anton-donchevАвторът на романа „Време разделно“ академик Антон Дончев е член на Надзорния съвет на пътностроителната компания „Трейс“, която ремонтира за 23 милиона евро участъка край Своге, на който загинаха 17 души, а именитата ни спортистка и шеф на БОК, Стефка Костадинова е член на Управителния съвет на фондация „Трейс за хората“. След трагедията се оказа, че Агенция „Пътна инфраструктура“ и общината са подавали голям брой сигнали за некачествено строителство, но компанията не е предприела нищо.
„Да, в надзорния съвет на „Трейс груп” съм, но обвиненията към фирмата не се отнасят за мен, просто защото не се занимавам със строителната част и нямам отношение към нея.“ – обяви пред Faktor.bg авторът на „Време разделно”, който в момента е в чужбина.

„Аз се занимавам в компанията с връзките с обществеността, със спазване на законите, с възпитанието на кадрите. Освен това към „Трейс груп” ръководя и една фондация, имаме големи планове в областта на културата”, обясни Дончев ангажиментите си. „Кой българин може да приема равнодушно тази трагедия, това е ужасно. Но не съм запознат на какво основание се обвинява фирмата, не съм вътре в случая, има органи, които се занимават с проблема”, коментира още писателят.

В социалните мрежи се надигна вълна на гняв срещу академик Антон Дончев, който е на 88 години, но се е уредил на добра служба. Дончев, който след „Време разделно” не е написал нищо впечатляващо, обикновено е компетентен по всички въпроси в държавата и е част от всички номенклатурни инициативни и лобистки комитети, свързани с БСП и лявото. Но в случая мълчи за трагедията на обикновени българи.

Антон Дончев може да кандидатства и в рекордите на Гинес, като най-възрастният пиар в света /88 г./