Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Варна бе обявена за „Европейски град на спорта за 2019 г.

varna-2019Варна заслужи титлата „Европейски град на спорта за 2019 г.“, а Албена вече е първият в историята „Европейски курорт на спорта“. Това стана ясно по време на годишната Церемония на Асоциацията на Европейските градове и столици на спорта ACES Europe, която се състоя днес в залата на Европарламента в белгийската столица. Станали на крака, над 400 души в залата приветстваха трите български селища и дълго аплодираха техните представители.

Представител на Варна в Брюксел бе Кристиян Димитров – директорът на Дирекция „Спорт“ в Община Варна благодари за високото признание и изрази ангажимента на градската управа да се възползва максимално от титлата като осигури повече възможности за спорт и активен живот на гражданите и гостите на морската ни столица.

„Варна ще организира над 200 спортни събития, сред които Европейска купа по ветроходство, мачовете от волейболните национали, Световна купа по спортна гимнастика, традиционният атлетически маратон, част от Рали България, Европейската седмица на спорта, Черноморските игри и др. Инвестираме и в спортната инфраструктура с нов спортен комплекс, закрита зала, 4 футболни игрища, 4 тенис корта, две открити спортни площадки, фитнеси на открито в 14 училища и др.,“ съобщи Димитров.