Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Спряха предаване с разследване на Валя Ахчиева за „Юнион Ивкони“

union-ivkonИзненадваща цензура в БНТ! Предаването на Валя Ахчиева, посветено на разкрития, свързани с превозвача „Юнион Ивкони“, бе спряно тази вечер, което бе изненадващо за всички. Анонс за разкритията обществената националната телевизията излъчваше до четвъртък тази седмица. Без да е ясно защо в петък анонсът изчезна, видя Фрог нюз. Тази вечер предаването нe беше излъчено.

Очакваше се в това предаване да се разкрият мерките, които предприема Върховна административна прокуратура спрямо Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Трябваше да стане ясно още защо контролният орган не може да санкционира транспортната фирма във връзка с нарушения, установени при катастрофата при Вакарел. Припомняме ви, че тогава загинаха на място 6 души, а други 22 души бяха ранени, сред които и дете.

От анонса за предаването на Ахчиева се разбра, че са взети интервюта по този повод от зам.- главния прокурор Ася Петрова и шефът на изпълнителната агенция Бойко Рановски, доскорошен началник в МВР. Фрог многократно е писал през последните месеци за нарушения от страна на „Юнион Ивкони“ и констатирани при проверки на прокуратурата нередности. Във връзка с това прокуратурата поиска два пъти лиценза на фирмата. Подобна цензура от страна на БНТ бе наложена на предаването на Валя Ахчиева преди близо две години, заради нейни разкрития за вноса на турската ваксина „Пентаксим ”.

Медията ни успя тогава да се снабди със запис на спряното предаване и първа го излъчи. Не е ясно по какви причини сегашното предание за „Юнион Ивкони“ е свалено въпреки предварителната реклама. Проверка на Фрог нюз показа, че при търсене на анонса се вижда, че той е премахнат. При опит да се види видеото от някой от линковете, останали в търсачката Google, става ясно, че информацията за предаването, което трябваше да бъде излъчено днес, е премахната от БНТ.