Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Дефицит на справедливост. Хидрострой и непочистена тоалетна.

banevi4Една непочистена тоалетна във варненско училище разбуни духовете в социалните мрежи. При ремонти за 16 млн. лева, които се правят в училища и детски градини във Варна – не се вижда хубавото, а една непочистена тоалетна. Това е изкривеното ни мислене – да виждаме само лошото и да не оценяваме хубавото. Същото е и с булевард Левски – снимат се строшените бордюри от „Хидрострой“, непочистените им шахти и запушените отводнителни канали, които те трябва да почистят. И няма да е зле да го направят, защото при поръчките за стотици милиони, които печелят е срамно да си оставят боклуците. Но никой не обелва дума за ползата от ремонта на булеварда. Същото беше и с ремонта на Аспарухов мост – мрънкане и оплакване. А сега, когато е готов е друго, нали? Това ще се случи и когато е готов булевард Левски.

В България има натрупан огромен дефицит на справедливост. Ако имаше измервателен уред, който да го покаже – щеше да се счупи на секундата. Арестуването на Николай Банев и наглата му жена е след дъжд качулка. Нима прокуратурата от 20 години не знаеше какви ги вършеха тези двамата? Нима прокуратурата не знаеше за 10 000 хиляди работници останали на улицата и фалиралите предприятия от Баневи? Нима лидерът на КНСБ, Пламен Димитров не е знаел за съдбата на тези работници? Нима Бойко Борисов, когато ги е венчавал, като кмет на София не е знаел за далаверите им, ограбили десетки хиляди хора? Всичко това беше известно. Както беше известно какви ги върши Миню Стайков /Апаша/ в завода си в Карнобат. Закъсняла справедливост! И безмислена. Защото българите не вярват в прокуратурата, не вярват в съда. Може би ще повярват, ако бъдат арестувани Делян Пеевски и ментора му Доган? И това ще е закъсняла справедливост – публична тайна е кой разпределя порциите в България, публична тайна е КОЙ му позволява.

Вдигат цената на водата и тока. Ще се вдигнат цените на всички продукти и услуги. Къде ще избие огромният дефицит на справедливост? Бунтовете трябва да са пред сградите на монополистите, на търговците на ток, които трупат печалби на наш гръб. Имало свободен пазар на тока – а има ли държава, която да защити потребителите? Има – грънци!?

Иво Югов

barometar.net