Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Странните шеги на Съдбата – от Елиът Нес до Варна и Ахмед Доган

eliot-nessЖивотът си прави странни шеги с хората- Елиът Нес, човекът, който се бори с мафията по време на Сухия режим в САЩ и вкарва в затвора Ал Капоне, става алкохолик. Уволняват го от работа, защото кара пиян и не успява да стане кмет на Кливланд по същата причина. Каква ирония на Съдбата?! Все едно Емил Димтиров-Ревизоро, който като шеф на митниците започна битка с Дънката и другите контрабандисти да бъде заловен с контрабандна стока на границата.

Шефовете на Нова телевизия също си правят странни шеги със зрителите. Махнаха интересното предаване „Часът на Милен Цветков“ и пуснаха две вдървени и скучни момчета в „Плюс-Минус“. Да ги питаш Дидие Щосел и Силва Зурлева – толкова ли им паднаха критериите за телевизия или преди предстоящата продажба на телевизията я карат през просото?

Шега си направи и варненка, която опита да сравнява 14 годишното кметуване на Кирил Йорданов и 5 годишното на Иван Портних. Все едно да сравняваш Запорожец с Ауди! При Йорданов, Варна потъна в безвремие, мръсотия, дупки и се превърна в западащ град. При Портних се ремонтират булеварди, улици, Ларгото, направи се Атракционна зона, Аспарухов мост, завърнаха се туристите. По тази причина Кирил Йорданов живее в София и няма очи да се покаже пред варненци.

Шеги си прави и Ахмед Доган с новогодишните си послания към елита на ДПС. Кухи фрази, облечени в претенциозни одежди – това е словото на Доган. Не казва нищо ново, но анализатори се надпреварват да разтълкуват мъдрите му слова. Като това, че бедността била проблем за България?! За 30 години никой не попита Доган – Защо живее като принц, а електоратът му тъне в мизерия и бяга да работи в чужбина? Представям си как витиевато ще се измъкне да отговори политикът-олигарх.

Станимира Петкова

www.barometar.net

На снимката – Елиът Нес