Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.06.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7451
GBPGBP12.1970
CHFCHF11.7500

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Портних – Йорданов – 101:6. А пита ли някой защо младите бягат от клетата Варна?

portnih-remontВ групата „Аз обичам Варна“ във фейсбук започна гласуване, което прерасна в ожесточена дискусия. Въпросът: „Кой е по-добър кмет на Варна: Иван Портних или Кирил Йорданов?“, предизвика над 300 варненци да изкажат мнението си и да спорят помежду си. 101 от тях смятат, че по-добрия кмет е Иван Портних, а само 6 гласуват за Кирил Йорданов. Това сравняване на двамата започва да става досадно и безмислено. С просто око се вижда, какво направи Иван Портних и екипа му за 5 години и какво „наследство“ остави Кирил Йорданов. И се пресели да живее в София. Няма база за сравнение, няма смисъл за N-ти път да се изброяват бакиите на Йорданов, постиженията на Портних и грешките му.

 Варна изостана от Бургас и Пловдив, във Варна няма инвестиции /защото няма  работна ръка/, във Варна на почит са услугите и търговията. Така е било винаги, така и ще бъде. Варна е търговски град, свързан с морето, но пристанището ни е лилипут в сравнение със Солун и Констанца, задмина го и бургаското. Къде е държавата 30 години и остави варненското пристанище да крета, къде е митичния Интермодален терминал? Във Варна се ремонтират булеварди и улици, но при средна заплата от 800 лв. – младите хора бягат в чужбина със скоростта на светлината. Няма как млад човек от друг град да оцелее във Варна с тази заплата. Квартира, храна, сметки, дрехи – младите се прибират по родните места или бягат от Варна. Морската ни столица е в задънена улица – подобрява се инфраструктурата, завърнаха се Kiro-Slanzeчуждите туристи, но доходите са ниски. Големият бизнес уби малкия, предприемчивостта на варненци бе унищожена. Няма го онзи ентусиазъм от 90-те, когато хиляди варненци правеха малък бизнес и живееха добре. Олигархията властва! И който и да е кмет на Варна, не може да пребори един от стадиите на капитализма, когато дребния търговец е доведен до фалит и започва работа, като наемник при големия. Това е реалността.

 А Иван Портних може да бъде сравняван с този, който е кмет на Варна след него. Кирил Йорданов /след първия си мандат/ е срам за Варна и пример как един управленец се самозабравя, залъгва варненци с кухи фрази и напудрени интервюта, докато града запада.

barometar.net