Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Рут Колева обижда арабин и брани циганите

Rut-Koleva344Долу ръцете от циганите! – написа певицата Рут Колева, която преди време се забърка в скандал с омански поданик и съпругата му. След инцидента във Войдиново, където двама цигани пребиха 33-годишен командос, вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че общностите са „маргинализирани”, „изпуснати” и „не се съобразяват с никого, не уважават живота на другите”.По думите му всички постройки в гетото във Войводино са абсолютно незаконни и ще бъдат съборени.

Рут Колева реагира срещу думите на Каракачанов, като заяви, че това е език на омраза и насилие, както и опит за насаждане на ксенофобия. Певицата написа отворено писмо на Организацията на евреите в България „Шалом”, в което изтъква, че всеки български гражданин, независимо от неговата религиозна или етническа принадлежност е длъжен да спазва законите. Затова, когато Каракачанов визирал персоналните постъпки на отделни лица, поставял цял етнос под общ знаменател. Загрижената изпълнителка призовава да не се позволява езикът на омразата да завладее България в навечерието на изборите за Европейски парламент, пише „България днес”.
Певицата обаче явно е „забравила” за собствените си грешки. Самата тя използва „език на омразата” срещу Деница Михайлова, с която се биха до кръв на столичен паркинг преди три години. „Шибан сириец”, „Отивай там, откъдето си дошъл, шибан терорист”, обиждала Колева оманския гражданин на наказателен паркинг в столицата – така твърди съпругата му Деница Михайлова. По думите й двамата били нападнати от изпълнителката и наругани. Самата Рут отрече и заяви, че точно тя е била нападната от Деница и съпруга й.