Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

ТИМ строят на метри от морето, Вичо живее до морето – на кого му пука?

veliko-jelev444ТИМ строят хотел на няколко метра от морето, но всичко е законно. Който не му харесва да промени Закона за Черноморското крайбрежие, който е „съобразен“ с олигарсите. По БТВ чуждестранни туристи изразиха възмущението си от строежите в курорта „Св.св. Константин и Елена“, но на кого му пука? Пари-Бетон-Пари – Прим – това формулата на родния туризъм, който „привлича“ туристи с евтини пакети. Курортът Златни пясъци отдавна е средище на алкохолен туризъм, ред е на Св.св. Константин и Елена. В този „рай на бетона” може да се построи и частна къща. Тя е на Велико Желев – Вичо /собственик на Хидрострой/ и също е на метри от морето. Най-вероятно в Закона за Черноморското крайбрежие има и вратичка за подобни строежи. А държавата си затвори очите за мостчето пред къщата на Вичо и го остави да падне –  да не смутят комфорта на олигарха разхождащи се натрапници. Красивото заливче бе унищожено и залято с бетон, но на кого му пука – важното на богаташите да им е добре?

sveti-konstantin-stroej-3333Няма кой да наруши и ритъма на работа на фирмата на Вичо,  Хидрострой във Варна. Тя ремонтира „ударно” улици и булеварди, като действа, като частник – фаянсаджия. Започва някоя улица, разкопава я малко, прехвърля се на друга, прави същото, взема трета улица и така до безкрай. Тактиката на Вичо и Хидрострой изпитаха на гърба си живеещите на улица Баба Тонка, която бе „захапана“ през пролетта на 2018 г. До есента Хидрострой не пипнаха нищо по нея, към края на годината се раздвижиха и ще я правят и през 2019 г. Да не говорим за малката отсечка от улица Г.Бенковски, където хората на Вичо ту работеха, ту спираха, а каква я свършиха – варненци видяха при откъртването на първите пластове асфалт. Който се оказа уж временен, като временна пломба – напролет ще чакаме истинския асфалт. Но засега няма земна сила, която да наруши хегемонията на Хидрострой във Варна и региона. Единствената надежда на другите строителни фирми е извънземна сила, защото е ясно че работната ръка на Вичо не достига, но апетита за нови обекти не намалява – напротив, увеличава се. А варненци чакат булевард Левски, премиера Борисов и той инспектира – защо му е на Велико Желев да настъпи газта на малките улички, когато никой не го препира?

Никой не потърси сметка, няма и да потърси на областния лидер на БСП-Варна Цонко Цонев. Лицето Цонев заплашило по телефона, социалистката Албена Шавел „че ще й разбие мутрата“. Жената помолила за автобус за събитие и Цонко реагирал, както подобава на горски стражар, въздигнат до лидер на БСП. Но какво и пука на Корнелия Нинова, какви ги вършат протежетата й по места? Тя им по-важни задачи в София.

А за едно абсурдно решение на съда във Велико Търново думите не стигат. На 13 октомври 2017 г.,  Антон И., ученик, се връща от заведение в Лясковец. Автомобилът му се движи със 72 км/ч. по ул.“Отец Паисий“ към автогарата, когато шофьорът с няколко месеца стаж губи управление. Колата напуска пътното платно, качва се на левия тротоар и помита в гръб пешеходците Красимир Енев на 20 г. и 40-годишният Димитър Димитров. По-възрастният издъхва на място, а младежът изпада в мозъчна смърт във великотърновската болница. Средна телесна повреда получава и 15-годишен пътник в колата на шофьора-убиец. Година по-късно водачът се призна за виновен пред Окръжния съд и по съкратеното съдебно следствие получи 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Съдът лиши подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 5 години.

Адвокатът на Антон.И. – Марковски-младши каза тази сутрин, колко свестен бил клиентът му и, че отнемането на книжката му за 5 години било сурово наказание?! Няма думи да се опишат наглостта на този адвокат, а съдебната ни система отдавна е синоним на срам и позор?!

barometar.net

На снимките – къщата на Велико Желев в курорта „Св.св.Константин и Елена“ и новият строеж на ТИМ