Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Частни гардове искали да изведат Стайко Стайков от МВР болница

Staiko-Staikov33Група от 7-8 мъже с телосложение на охранители, заедно с адвокат, са поискали да нахлуят в стаята на задържания за 72 ч. Стайко Стайков. Действието било в МВР болница. Мъжете искали да го приберат вкъщи с обяснението, че той е в тежко състояние. Това пише „24 часа“ ден след като първи съобщиха, че издирваният от Интерпол Стайко Стайков е бил отвлечен, бит и по ръцете му имало следи от инжекции.

От МВР заявиха за news.bg, че нямат подобна информация. Малко по-късно изпратиха съобщение, че: „Във връзка с появили се публикации в медиите за „инцидент“ в МВР болница, ви информираме, че по случая се извършва проверка“.

От кабинета на ръководителя на МВР болница – проф. Илия Баташки отказаха да потвърдят или да отрекат за подобен инцидент. Те напомниха, че като обект на МВР имат специален охранителен режим.

Мъжете, чиято външност наподобява охранители, били поискали те да поемат охраната на Стайков-младши от представителите на държавните органи. До напрежение не се е стигнало и след известно време охранителите и адвокатът си тръгнали от болницата, пише изданието.

Припомняме, на извънреден брифинг в понеделник следобед от СДВР заявиха, че нямат данни за отвличането на сина на Миньо Стайков – Стайко Стайков. В продължение на 5 месеца – откакто Стайко Стайков е обявен за издирване, няма сигнал или изобщо данни за отвличане. Това обяви главният секретар МВР Ивайло Иванов на брифинг пред журналисти. В понеделник сутринта бил получен сигнал на спешния телефон 112 за човек в безпомощно състояние, който се намирал на паркинг.