Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.02.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7369
GBPGBP12.2241
CHFCHF11.7247

Анкета

Доволни ли сте от темпа на работа на фирмите, които ремонтират варненските улици?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Татяна Дончева: Поведението на Боил Банов е поведение на гузен човек

boil_banovАрестуваната за пране на пари Евгения Банева ще се включи в надпреварата за място в Брюксел. Новината съобщи съпругът й Николай Банев, който е с нея в следствения арест. Това задава въпроса дали имунитетът на кандидат за евродепутат ще изведе Банева от килията. Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева коментира, че има няколко така наречени олигарси, които в момента са клиенти на специализирания съд.

„Това, което се прави с всички тези процеси, е да се преразпредели имущество, раздадено някога с куфарчета. Темата с Евгения и Николай Баневи трябва да се разглежда преди всичко в контекста на това има ли доказателства по делото, има ли доказателства за пране на пари и присвояване“, каза Дончева пред Bulgaria ON AIR.

Относно скандала, предизвикан от разговори по телефона, провеждани от Николай Банев от ареста, Дончева заяви, че според нея всички арестанти имат мобилни телефони и телевизори, и трябва арестите у нас да придобият вид какъвто имат в Европа.

Лидерът на „Движение 21″ коментира и казуса с министъра на културата Боил Банов и разногласията между управляващи и опозиция.“Не е нападение. Това е запис, който съществува. Доказва се просто със съответната експертиза. Поведението на Боил Банов е поведение на гузен човек. Фактът е факт – имало е забавяне, направили са документи с невярно съдържание, с които са отчели работата, за да не се плаща неустойка от фирмата“, заяви Дончева.

По думите й спецсъдът в този му вид не съответства на европейски критерии. Според нея въпросът е не дали ще се появят още записи, а дали това, което се изважда на показ, е нашият живот и дали той ни харесва, защото управлението налага този начин на живот.

Всеки може да стане обект на преследване от страна на специализираната прокуратура и съд. Това са извънредни институции, от каквито няма нужда, защото няма извънредна ситуация. Ако смятате, че това не ви засяга, значи сте едни гугутки, които вярват, че този проблем не ги касае, заяви Дончева на водещите. Някои от тези, които сега са репресирани от тези органи довчера също вероятно са смятали, че това, което казвам, не се отнася до тях. Сега са на друго мнение.