Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.02.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7369
GBPGBP12.2241
CHFCHF11.7247

Анкета

Доволни ли сте от темпа на работа на фирмите, които ремонтират варненските улици?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

МИГ „Девня – Аксаково“ спечели финансиране на проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“

shitov3432.jpgВ качеството си на председател на местната инициативна група „Девня – Аксаково“, кметът на Община Девня Свилен Шитов подписа днес в Министерството на икономиката договор за безвъзмездно финансиране на проект по линия на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (2014-2020), Приоритетна ос 2 – „Предприемачество и капацитет за растеж на малки и средни предприятия“.

Бенефициент на проекта е „Попчев Стоун Дизайн“ ЕООД със седалище село Слънчево, община Аксаково. Фирмата получава средства за закупуване на нова машина за скално облицовъчни материали, с която трябва да подобри производствения си капацитет, да повиши своята конкурентоспособност и да излезе на нови пазари, включително и външни. Общата стойност на проекта е 243 000 лева, като 218 700 лева са безвъзмездна помощ, а 24 300 лева е собственото финансиране на кандидата, обясни председателят на МИГ „Девня – Аксаково“ Свилен Шитов.

Основни производствени суровини в предприятието са варовик, мрамор и гранит, които са изчерпаем природен ресурс. За да развива ефективно производство, „Попчев Стоун Дизайн“ ЕООД инвестира в оборудване от ново поколение, позволяващо максимално оползотворяване на наличната скална суровина, минимизиране брака при работните операции и общите производствени загуби. Новата машина ще има по-висока ефективност в работата и ефикасност при изрязване на профили чрез интерполиране, изрязване на прости форми, кръстосани линии и изработване на релефи.

МИГ „Девня – Аксаково“ има общо 3 спечелени проекта по линия на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ , като предстои подписването на договори за безвъзмездно финансиране и на другите два. Техни бенефициенти са „Норд“ АД – Девня, и „Трафикбилд“ ЕООД – Аксаково.

barometar.net