Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.02.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7369
GBPGBP12.2241
CHFCHF11.7247

Анкета

Доволни ли сте от темпа на работа на фирмите, които ремонтират варненските улици?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Нови искри прехвърчаха между ГЕРБ и БСП заради ”Ало, Банов съм”

boil_banovБСП и ГЕРБ отново си размениха словесни престрелки в парламента по заради ремонта на Ларгото и казуса, станал известен като „Ало, Банов съм”. Социалистите обвиниха премиера, че продължава да мълчи по случая и не поема политическата отговорност, информира frognews.bg  От БСП допълниха, че ще изискат още документи около ремонта на Ларгото, този път от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ДНСК.

Депутатите от ГЕБР реагираха веднага като отбелязаха, че няма да участват в сценария за редене на листите на БСП за изборите за евродепутати и не са склонни да издават присъди преди да се произнесат компетентните органи. Депутатът от БСП Елена Йончева, цитирана от БТВ, отново отбеляза, че случаят с министъра на културата Боил Банов показва модела, по който работи администрацията на ГЕРБ. Всички задръжки са отпаднали, това е част от омертата, подчерта Йончева.

„Ние в кампанията за редене на листата на БСП няма да участваме, това е подскачане пред лидера и срещу Борисов ние присъди няма да издаваме. Днес имат доверие на съда и прокуратура, утре нямат”, отбеляза в отговор Тома Биков – депутат от ГЕРБ. Вчера Апелативният съд е потвърдил решението на Софийския градски съд, с което се отхвърля искането на Министерството на културата за неустойките за забавяне на ремонтните дейности. Това решение ще се обжалва пред Върховния касационен съд.