Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Нови искри прехвърчаха между ГЕРБ и БСП заради ”Ало, Банов съм”

boil_banovБСП и ГЕРБ отново си размениха словесни престрелки в парламента по заради ремонта на Ларгото и казуса, станал известен като „Ало, Банов съм”. Социалистите обвиниха премиера, че продължава да мълчи по случая и не поема политическата отговорност, информира frognews.bg  От БСП допълниха, че ще изискат още документи около ремонта на Ларгото, този път от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и ДНСК.

Депутатите от ГЕБР реагираха веднага като отбелязаха, че няма да участват в сценария за редене на листите на БСП за изборите за евродепутати и не са склонни да издават присъди преди да се произнесат компетентните органи. Депутатът от БСП Елена Йончева, цитирана от БТВ, отново отбеляза, че случаят с министъра на културата Боил Банов показва модела, по който работи администрацията на ГЕРБ. Всички задръжки са отпаднали, това е част от омертата, подчерта Йончева.

„Ние в кампанията за редене на листата на БСП няма да участваме, това е подскачане пред лидера и срещу Борисов ние присъди няма да издаваме. Днес имат доверие на съда и прокуратура, утре нямат”, отбеляза в отговор Тома Биков – депутат от ГЕРБ. Вчера Апелативният съд е потвърдил решението на Софийския градски съд, с което се отхвърля искането на Министерството на културата за неустойките за забавяне на ремонтните дейности. Това решение ще се обжалва пред Върховния касационен съд.