Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Свилен Шитов: През 2019 г. Девня ще разполага с рекорден бюджет от 16.4 млн.лева

svilen-shitov2352Уличното видео наблюдение в Девня е помогнало за разкриването на няколко телефонни измами. Разследващите са успели да стигнат до „мулетата”, след като камерите са запечатали номерата на автомобилите им. На двама от потърпевшите дори са възстановени сумите, които са били межди 1500 и 3000 лева. Това заяви в интервю за Дарик кметът на града Свилен Шитов, който алармира за нова схема на измамниците. Те вече се представяли за общински служители, като назовавали имената на чиновници в кметството.

През тази година Девня ще разполага с рекорден бюджет в размер на 16,4 млн. лева, който е с 1,5 млн. лв. повече от макрорамката през 2018 г., каза още Шитов. Капиталовата програма възлиза на 7,5 млн. лв., като включва рехабилитация на улиците, ремонт на градския парк, цялостна подмяна на уличното осветление и изграждане на нова система за събиране отпадъците с вградени в земята контейнери. Част от болницата се бъде преустроена в дом за възрастни хора.

Свилен Шитов очаква до края на година да бъдат ремонтирани всички публични сгради в Девня. Общината очаква европейско финансиране за ремонти на детска градина „Незабравка”, на читалището и Младежкия дом в квартал „Повеляново”, на бул. „Съединение”, на старото кметство, както и на читалището в село Кипра.