Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 11.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ако БСП не каже за Пеевски и Цацаров, значи е част от мафията

kornelia-ninova33БСП напуска парламента. Крайно решение, което се взима в момент на политическа криза или в нейното навечерие, което я прави необратима. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова изтъква няколко причини, най-главната от които фактическото премахване на преференциалния вот.

От БСП са недоволни също, че нищо от техните предложения по проектозакони не е е прието. Това достатъчно ли е? Ами ако Бойко Борисов поговори със своите депутати и те променят мнението си за преференциалните листи? Ще се върнат ли тогава „червените“ в пленарна зала? Колко пъти може да бъде играно подобно положение на излизане и връщане? Кой печели и кой губи от такива политически стъпки? питат от екипа на frognews.bg

БСП заявява, че преминава към „курс на въоръжена борба“ в името на своите избиратели и на обществените ползи. Чудесно, но дали е така?

За да ни убедят, че наистина го мислят, а не е някакъв предизборен трик Корнелия Нинова трябва да заяви още:

– Каква е позицията на БСП за статуквото?

– Каква е позицията на партията за модела #Кой и Делян Пеевски, който го олицетворява?

– Какво смята БСП за работата на прокуратурата и на главния прокурор Сотир Цацаров, който все по-често дава основания за съмнения, че действа в подкрепа и съучастничество на Пеевски и модела, притиснал държавата в мъртва хватка?

– Какво е мнението на социалистите за действията на Специализираната прокуратура и Специализирания съд, които също будят основателни тревоги с някои свои действия и решения?

– Какво смята левицата за съмненията, че агенти на руските тайни служби са подозирани за неприемливи действия на българска територия?

– БСП трябва ясно и категорично да се разграничи от модела, който допуска срастване на институции, структури, на партии с мафията. Да се разграничи от представители на това „обединение“ в „Позитано“ 20.

– Да заяви своята позиция за работата, бездействието и провалите на структурите от системата за национална сигурност. За кадровия погром в МВР, службите и ДАНС. Ясно и категорично.

– Каква е позицията на БСП за повсеместната корупция, която не просто държи България на дъното на всички класации в ЕС?

– Нинова да заяви дали има вариант БСП да направи коалиция с ДПС и ако „Да“, при какви условия?