Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ГЕРБ и СДС обединяват силите си за евроизборите

sds-gerbДвете партии – ГЕРБ и СДС, обединяват силите си за евроизборите още на първата среща. Целта на обединението е ЕНП да има най-висок резултат на европейските избори. Това стана ясно след среща между ГЕРБ и СДС рано тази сутрин в централата на ГЕРБ. Премиерът Бойко Борисов коментира след срещата между ГЕРБ и СДС, че с Румен Христов имат дългогодишно познанство. Форматът ЕНП е изключително важен за ГЕРБ, защото това са европейски избори и колкото и да се опитват да ги превръщат в местни и международни тук залогът е голям за Европа. Нормално е да си сътрудничат най-старата (дясна – б.р.) партия заедно с партията (ГЕРБ), която е нанесла най-много поражения на БСП, каза още Борисов.

Поне двама души в листата ще има от СДС, категоричен беше премиерът. „На този принцип сме се спрели, надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото то ще е в полза на българските граждани“. Всичките български евродепутати работиха заедно, когато ставаше въпрос за пакета „Мобилност“, а темите не са приключили, затова партиите трябва да са консолидирани.

Борисов се надява, че представителите и на двете партии са убедени в успеха (си на предстоящия евровот – б.р.). Наш евродепутат ще бъде със сигурност в групата на ЕНП, заяви председателят а СДС Румен Христов пред журналисти след пресконференцията в централата на ГЕРБ.

Сделка няма и всичко е било прозрачно, обясни той и допълни: „Искаме десницата да има по-голямо представителство в ЕНП“. Христов смята, че десницата трябва да излезе от землянките и да води ясна и открита политика. Снощи е приключило партньорството с обединение „Демократична България“. Въпрос на избор е да бъдат подновени преговорите с ДБ. Тук, според Христов, става дума за евроизбори, „няма да избираме министър-председател“, коментира той. Все още имената в листата от страната на СДС не са ясни. Предстои разговор с Движение България на гражданите, както и с председателя на ЕНП.

Румен Христов заяви, че по отношение на европейската политика нямат разминавания, няма да има загуба на десни гласове, както и че за СДС да е с най-голямата партия член на ЕНП е нещо нормално и логично. Припомняме, снощи от обединение „Демократична България“ заявиха, че след като от СДС са избрали ГЕРБ, се обезсмислило партньорството на десните, информира news.bg