Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ГЕРБ и СДС си стиснаха ръцете

rumen-hristovГЕРБ и СДС дават пресконференция след подписаното споразумение за европейските избори. От емблематичната улица „Раковски“ 134 определиха двамата си представители в листата на управляващите за Брюксел още във вторник, но заявиха, че ще ги съобщят първо на партньорите си, информира ПИК.

Сред спряганите имена са тези на Владимир Кисьов и Любов Панайотова. Така днес ще стане ясно кого изпращат седесарите при ГЕРБ за изборите на 26 май, както и кои две места ще им преотстъпи ГЕРБ в общата листа.

„В отговор на новите предизвикателства на ЕС и призива за единство на ЕНП, ГЕРБ и СДС се споразумяха за участие в единна листа. Обединяваме се около следното: избраните евродепутати да поемат категоричен ангажимент, че ще бъдат от групата на ЕНП“, изчете споразумението Цветан Цветанов.

В листата ще има двама представители на СДС, като едното място ще е шестото. Освен това на агитационните материали ще има надписи на двете партии.

„Номинациите бяха труден процес за нас. Ние се съобразихме с това кой ще допринесе най-много за тази предизборна кампания. 15 номинации имахме, трима се отказаха – Теодор Петков, Владимир Кисьов и аз се отказахме. Спираме се на следните имена – за шестото място Александър Йорданов и на последно място, символично, главният секретар на СДС Илия Лазаров“, съобщи чаканата новина Румен Христов.

„Сега съвместно да се борим за един по-добър резултат. В коментарита, които съм чувал, мисля, че Александър Йорданов, ние можем да гарантираме, че нашите структури ще работят за всички кандидати и няма да допуснем номерца с преференциите в наши сестрински партии, имаше такива в предиши избори, които твърдяха, че са наши сестрински партии“, заяви премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.