Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Симеонов намекна, че Ангелкова живее в къща на „групировка“, която не е декларирана

Angelkova.jpgЛидерът на НФСБ и настоящ депутат Валери Симеонов съобщи, че действащ министър живее в луксозно жилище в кв. „Бистрица“ на ул. „Липа“, което не е негова собственост и не го е декларирал. Симеонов не спомена името на министъра, но снимките на къщата, които показа, са от публикация на сайта ПИК от 2017 г., в която се твърди, че в къщата живее министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Мога да продължа започнатата тема от няколко дни, тъй като аз задочно се обърнах към министър-председателя да си прегледа министрите. По принцип е добре да се огледат всички, защото установяваме, че например действащ министър в момента с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а по закон е длъжен да го декларира“, каза Симеонов. Той намекна, че имотът е собственост на групировка. По закон депутатите са длъжни да декларират, ако ползват чуждо жилище.

„Става въпрос за един доста луксозен имот, който с години се обитава и за който има публикации в медиите. Той не е собствен, намира се в един от изключително престижните квартали извън София и не е деклариран. Така че, доколкото познавам моите колеги, няма да се учудя, ако депутатите от НФСБ подадат сигнал до КПКОНПИ за проверка защо в декларацията няма този имот“, заплаши Симеонов. Той обясни, че става дума за имот от 2.5 дка, луксозна къща на два етажа и в който дълго време живее съответният министър със семейството си

Нека комисията (по антикорупция КПКОНПИ – бел. авт.) да установи защо не е деклариран и чий е, това е най-интересното, в чий имот живее този министър. Редно е да бъде проверено“, призова Симеонов. Преди седмица Симеонов изнесе информация за друг имот на Ангелкова, който е деклариран на по-ниска от пазарната цена.

Вчера прокуратурата възложи на антикорупционната комисия да провери сигнал за имоти, купени от „СКАТ “ ООД, чийто собственик е Валери Симеонов. В сигнала са описани три сделки за купени имоти на нереално ниски цени, съобщават от прокуратурата, но не посочват кой е подателят на сигнала.

Първият случай е от 2004 г. „СКАТ“ ООД получава право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м в „Слънчев бряг“ за сумата 900 лева при данъчна оценка 856.60 лв. През 2005 г. дружеството купува офис в „Слънчев бряг“ с площ 31.35 кв.м за 6901.10 лв. при данъчна оценка 6901.10 лв. Третият случай е от 2008 г. Купен е имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м за 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил Валентин Касабов – настоящ народен представител от НФСБ. Юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

Сигналът в прокуратурата срещу мен е разпространение на клеветнически твърдения и някой ще бъде съден за него, коментира днес Симеонов. Попитан дали вижда връзка между това, че вчера намекна за оставка на премиера Бойко Борисов и два часа по-късно прокуратурата започна разследване срещу него, Симеонов отговори: „Не мога да коментирам. Но това са факти. Може да има връзка, може да няма връзка. Нали пътуваше за някъде този човек, откъде да знам дали има връзка. Ако питате дали Борисов ми е казал „тъй като ти ми спомена името, аз ще те скъсам от проверки“, не ми го е казал.“, цитира dnevnik.bg