Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.06.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7451
GBPGBP12.1970
CHFCHF11.7500

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Емил Радев подписа споразумението „Гласувай за животните”

EMIL_RADEV-EP1Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП е първият български евродепутат, подписал споразумението „Гласувай за животните”, което за съвсем кратко време беше подкрепено със стотици подписи. „Гласувай за животните” е споразумение между редица неправителствени организации и кандидатите за членове на Европейския парламент. Инициативата на интерпарламентарната група за защита на животните в ЕП цели да ангажира повече евродепутати да работят през следващия мандат по теми, свързани с опазването и благосъстоянието на животните в ЕС.

Със своя глас в Европарламента Емил Радев се обяви за въвеждането на по-високи стандарти за защита на животните в европейското законадателство. Българският евродепутат апелира Европейската комисия да осигури ефикасно приложение и изпълнение на приетото до момента европейско законодателство във всички държави-членки. Като своя лична мисия Радев определи и въвеждането на интегрирани и съвместими общоевропейски системи за регистрация и идентификация на домашни животни (кучета и котки). Целта е да се гарантира тяхната по-добра защита и проследимост в условията на свободно движение в рамките на единния пазар и с грижа за опазване на общественото здраве.

Само преди месец Емил Радев бе отличен и със специална нагрда за активни дейности за защита на животните в периода 2014-2019 г.

За изминалите пет години интерпарламентарната група, на която е член, успя да реализира редица инициативи, сред които кампанията за ограничаване на транспортирането на живи животни, мерки срещу нелегалната търговия с домашни любимци и много други. С общите усилия на всички свои представители интергрупата за защита на животните се превърна в основно място за дебати по теми от обществено значение като необходимостта от регистрация и идентификация на домашните животни, предотвратяване трафика на диви животни и гарантиране качеството на местните и млечни продукти достигащи до европейските потребители.