Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Каракачанов: Целта на „Апартаментгейт” е битката за избора на нов главен прокурор

karakachanovЦелта на скандала „Апартамент гейт” не са местните избори, а битката за избора на нов главен прокурор, заяви пред БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
„Направи се опит да бъдат ударени и хора от съдебната система, за които се говореше в обществото, че са потенциални кандидати”, каза Каракачанов. Според него заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил косвена жертва.

„Имам ли право да разсъждавам? А имам ли право да получавам информация? Имам. Така разсъждавам, така ми се струва. Тръгна се от него, тъй като там темата с апартаментите е стара и известна, за да се събуди общественото мнение”, коментира Каракачанов.

„Малко се превръща в лов на вещици – щом си на някакъв пост и трябва едва ли не трябва да живееш в колиба. Всеки нормален гражданин иска да живее по-добре. За мен е важно дали си използвал служебното си положение, за да придобиваш облаги, и дали доходите, с които си придобил тези облаги, са законни”, отбеляза той.

Според вицепремиера скандалът не удря устоите на управляващата коалиция и няма предпоставки за оставката на премиера Бойко Борисов, тъй като правителството генерално добре си върши работата.

Вицепремиерът коментира и ситуацията с напрежението в Габрово. „Не приемам в тъмните части на денонощието млади българи с качулки, боксове, ножове, пили алкохол, да нападат полицията. Не може да протестираш срещу циганската престъпност и както се казва, да правиш цигански работи”, подчерта той.

„Протести, за да принудиш институциите да направят нещо и да вкарат политика по темата – да, но да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката, да извадиш тоягата и да налиташ на полиция или на беззащитни хора, не го приемам”, категоричен беше вицепремиерът.

Той подчерта също, че няма нищо общо с видеоклипа с побоя в магазин в Габрово, който впоследствие предизвика общественото напрежение. „Не познавам самото момче. Самият продавач го е пуснал този клип, нямаме никакъв пръст в това”, отбеляза той. Каракачанов заяви, че е видял клипа по медиите, цитира tribune.bg