Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Политолог: Оставката на Порожанов няма да е решаваща за изхода на изборите

Rumen-PorojanovМинистърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на министър Порожанов е приета от министър-председателя, съобщиха от правителствения пресцентър.

Оставката на Румен Порожанов като министър е логична, но няма да е решаваща за изхода на изборите. Това каза в интервю за радио Фокус политологът Даниел Смилов във връзка с оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов.

„На базата на това, което се случи с другите оставки преди него, проблемите, които се бяха натрупали по отношение на Порожанов бяха със същата степен на сериозност. Като оставим на страна конкретните битови неща с апартаменти и прочее, също така това е човек, който е бил свързан с фонд „Земеделие“, с управлението на пари, които идват от ЕС. Предполагам той е понесъл част от политическата вина за неудачите в този сектор“, каза още Смилов. Той посочи, че оставката е по-скоро логична стъпка.

„Премиерът Борисов казва „А“, трябва да каже и „Б“. Предполагам, че един начин, по който ще се отрази е разколебаване на електората на ГЕРБ. Може да има някакво оттегляне на техни избиратели. Въпросът е, че това автоматично едва ли ще доведе до прилив на гласове към БСП. Има го и този аргумент, че все пак ГЕРБ прави нещо по отношение на корупцията, иска оставки и прочее. Докато БСП в периода, в който те са управлявали и са били уязвими в същата степен на корупционни обвинения, като че ли не са предприемали подобни стъпки. Това би било нещо като аргумент в полза на ГЕРБ“, каза Смилов и посочи, че тази оставка няма да е решаваща за изхода на изборите.