Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Лиляна Павлова: Подкрепяме местните власти за успешни партньорства за развитие на обществото и населените места

pavlova342.jpgРаботим за повече европейска подкрепа за гражданите и по-малко регулации за бизнеса в ЕС, защото Европа е на хората и трябва да бъде максимално близо до тях. Това заяви кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС и варненски народен представител Лиляна Павлова в приветствието си към участниците в конференцията „Моята Европейска община”. В събитието, което се провежда в Аксаково, се включиха гости от Италия, Словения, Португалия. Съвместно с българските общини Аксаково и Дългопол те осъществяват проект по програма „Европа на гражданите” към Европейската комисия. В рамките на последователно реализираните през годините проекти е създадена партньорска мрежа, в която вече участват 12 града от Европа.

„Това е Европа, която ни обединява. Неслучайно и първото Българско председателство на Съвета на ЕС се проведе под мотото „Съединението прави силата”. За да е стабилна и сигурна, за да е просперираща Европа, не трябва да се делим на богати и бедни, на малки и големи, на Север и Юг, нито пък на Изток и Запад. Важно е да сме обединени, да насърчаваме успешните партньорства, които допринасят за развитието на обществото и населените места, за обмен на добри практики”, коментира Павлова, която оглавяваше министерството, отговарящо за европредседателството ни. По думите й през новия мандат Европейският парламент трябва да направи така, че еврофондовете да бъдат още по-достъпни, за да могат още повече хора и населени места да получат подкрепа чрез тях.

Лиляна Павлова поздрави кметовете на Аксаково и Дългопол – инж. Атанас Стоилов и Георги Георгиев за усилията, които полагат за привличането на евросредства. С европейската солидарност, с активната местна власт и с подкрепата на правителството се постигат резултатите, които всички европейски граждани очакват, изтъкна кандидатът за евродепутат. Тя пожела на участниците във форума да пазят ценностите и културното многообразие в ЕС. „Защото обединена Европа е визия за просперитет и сигурност, но не трябва да забравяме кои сме и да съхраняваме традициите и културата си”, заключи Лиляна Павлова.

barometar.net