Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

СДС, „Гергьовден” и Съюзът на репресираните във Варна работят заедно за Евроизборите

stanev3426На съвместно заседание СДС-Варна, „Движение Гергьовден” и Съюзът на репресираните взеха решения за съвместни инициативи в оставащите дни до края на кампанията. Участваха председателят на СДС д-р Янко Станев, областният координатор на „Гергьовден” Ирина Делчева и лидерът на Съюза на репресираните Кольо Петков.

Движение „Гергьовден” и Съюзът на репресираните също са част от споразумението за подкрепа на единствената дясна евролиста ГЕРБ-СДС в предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент. Във Варна тези политически сили си сътрудничат в общи предизборни щабове в петте района на града. В заседанието участваха председателите на районните организации на СДС, както и районните координатори на „Движение Гергьовден” и на варненския Съюз на репресираните. Решенията от съвещанието бяха свързани с графиците за последните дни от кампанията и самия изборен ден.

Акцент в общите инициативи е предизборното мероприятие на 18 май във Варна в зала „Димят”, в което ще участват Алексаднър Йорданов, шести в листата на ГЕРБ-СДС и организационният секретар на СДС Илия Лазаров, който е на почетното 17-място. Варненски представители от трите политически формации ще има и на 19 май в Арена „Армеец”, където предстои основното събитие в кампанията на ГЕРБ- СДС, на което се очаква да присъства лидерът на Европейската народна партия Манфред Вебер.

Политическата визия на съюзниците се изразява в убеждението, че във Варненския изборен район листата на ГЕРБ-СДС трябва да съчетае политическите разбирания на дясното пространство за Европарламента и каузата на България, защитавана от ЕНП.

sdsvarna.net