Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Абсурдите на Варна

Varnenski-nekropolАбсурдни неща се случват във Варна. Колкото повече инфраструктурни подобрения се правят в града, толкова повече нарастват недоволните във фейсбук. Увеличава се и броят на хората, които живеят в реалността и одобряват реновираните булеварди и улици. Жалко, че няма социологическа агенция, която да направи проучване на какво се държи този парадокс. Както е известно след всеки дъжд върху кмета Портних и общинската администрация се излива порой от гневни думи във фейсбук. Варна сякаш е единственият град, над който има баири и дъждовната вода се отича към центъра. Правителството на Бойко Борисов отпусна сериозни суми за града, община Варна също не щади средства, но няма как да се премести Варна на равно място. Това не е по силите дори на Борисов.

По силите на евродепутата Емил Радев се оказа да представи в Европейския парламент, изложбата „Златните съкровища на България. Варна и най-старото обработено злато в света“ пред тримата големи в ЕС – Мартин Шулц, Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск. Най-активният български евродепутат има заслуга за много инициативи свързани с България, кандидат е и за нов мандат. Но защо никой не реализира идеята Варненския некропол да бъде представен, като Музей на открито на мястото, където е открит? Мястото е държавна собственост, изграждането на музея няма да е скъпо, остава да се направят реплики на експонатите. Варна ще спечели много туристи и пари, а не мизерни евра, които ни дават от музеите в Европа, където се показва Варненския некропол. Въпросът е към областния управител Стоян Пасев и кметът Иван Портних.

Явно нищо не зависи от Елена Йончева, след като кампания на БСП за евродепутати във Варна няма. Имаше една среща със симпатизанти във ФК и толкова. По традиция ГЕРБ са най-активни, Емил Радев провежда десетки срещи, има място, където е достъпна платформата му, младежите от ГЕРБ правят интересни иницативи, раздават се агитационни материали. БСП-Варна са притихнали, те нямат кампания. Дори не знам кой е техният кандидат за Варна и региона. Марешки се е отдал на национална кампания, Валери Симеонов и Атака също. После да се чудят от БСП защо нямат гласове от Варна.

Иво Югов

www.barometar.net