Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

„Чернобил“ и защо Русия не харесва минисериалът

Chernobyl2006Неотдавна приключи минисериалът на HBO „Чернобил“, който се оказа един от най-добрите сериали на годината – със сигурност много по-добър от сезон 8 на Game of Thrones. В петте серии беше разказана историята на катастрофата от Чернобил през 1986 г. – началото на аварията, опитите тя да бъде овладяна и ужасяващите последици от нея.

Сериалът се оказа истински хит, а според данните на IMDb „Чернобил“ дори успя да се превърне в най-високо оценената телевизионна продукция в историята на сайта.

Очевидно обаче има и хора, на които американската продукция не се хареса и както можем да се предположим, това се оказаха руснаците. Според сайта The Moscow Times руснаците не просто не харесват продукцията на HBO, но руската телевизия НТВ подготвя свой сериал за аварията в АЕЦ „Чернобил“. В него ще бъде включена една различна гледна точка към причините за аварията.

В основата й ще бъде разказ за това как подполковникът на военното контраразузнаване Андрей Николаев открива служител на ЦРУ на територията на Припят.

Според режисьора на новия сериал Алексей Мурадов, продукцията на НВО, не е отразила точно истината и е била много повърхностна и непълна.

„Руските герои са много по-сложни и интересни“, смята Мурадов, като допълва, че това е така създателите на сериала не са живели в контекста на СССР.

И макар че на нас много ни хареса продукцията на HBO, все пак сме любопитни да видим как ще се справят руснаците. Очаква се руската продукция да излезе в началото на новия телевизионен сезон през есента.

lifestyle.bg