Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

ТИМ и униженият Георги Илиев. Нагли полицаи убили Чората искат свобода.

georgi-iliev33Кариерата на футболиста Георги Илиев в Черно море приключи с грозен скандал. Той и петима негови съотборници бяха обвинени от ръководството на клуба, че са играли симулативно срещу Левски. Това се случи преди решителния мач за титлата за Лудогорец с Черно море. Използван е детектор на лъжата. Други доказателства за симулативна игра няма. Илиев сподели, че е унизен и дълбоко омерзен и никога не би предал любимия си клуб. Никой от ТИМ не е излязъл да каже чия е идеята за този детектор, кой е избрал футболистите с най-високи заплати и защо това се случва точно преди мача с Лудогорец?  Никой от ТИМ няма да каже нищо, защото истинската причина за изгонването на футболистите е друга. До БФС и прокуратурата не е подаван сигнал от ръководството на Черно море и цялата история прилича на постановка. Тези 6-ма футболисти вероятно не са искали да дадат победата на Лудогорец и бързо им е намерена цаката. Отстранили са ги по най-грубия и дърварски начин, но на кого от ТИМ му пука за Георги Илиев, когато играят други интереси?

„Защо никой не излиза да каже какво се е случило, нали имаха доказателства, къде са? Бях шокиран и поисках нов детектор. Шефовете не се съгласиха, след което аз и другите момчета намерихме частна софийска фирма и се явихме доброволно. Резултатите от първия детектор бяха направени след мача с Левски, а ги изкараха 10 дни по-късно, не зная защо толкова късно. На втория полиграф, който направихме сами, резултатите излязоха няколко часа по-късно. Защо е така – не зная, отговорете си вие.“ – пита Георги Илиев.

Той пита, но отговор няма да получи от ТИМ. Върху 20 годишната му кариера във футбола е лепнато черно петно, върху името му е поставен черен печат и никой от ТИМ не го е грижа за това.  Защото ако наистина Георги Илиев и другите са играли симулативно – трябва да има доказателства. Не само един празен лист от детектора, на който пише, че са излъгали.

Наглите полицаи и Чората

Полицаите убили по непредпазливост Ангел Димитров – Чората, след 14 години се изкараха невинни. Имат и обществена подкрепа. Това е нагло. Чората се е задушил, докато е лежал на земята, а полицаите са го притискали. Това е заключението на седморна съдебно медицинска експертиза. Няма какво да се добави. Полицията превишава правата си, бие без причина /случаят с диджей Теди Джорджо е един от многото/ и няма как петимата полицаи предизвикали смъртта на Чората да са невинни.  Вестник Капитал припомня част от несъответствията в показанията на полицаите и свидетели на убийството: Един от основните свидетели, дал показания и пред съдия, е момичето, с което Чората е разговарял минути преди да умре. Така се разкриват  десетки разминавания:

Твърдение 1: „Ст. лейтенант Борис Механджийски подал сигнал със стоп палка, с което разпоредил на Димитров да спре… Димитров не се подчинил на полицейското разпореждане и се опитал да избяга и да се укрие…“

Според свидетелката обаче Димитров е стоял пред блока на ул. „Дойран“ със спрян автомобил, с отворен прозорец от страната на шофьора и е разговарял с нея, която стояла на терасата си.

Твърдение 2: „Служителите на МВР предприели мерки чрез автоманеври със служебния автомобил принудително да предизвикат спиране на автомобила, управляван от Чората. След като лекият авотомобил „Мазда“ е бил спрян, полицейските служители се насочили към него. В същото време Димитров отворил вратата на автомобила и побягнал.“

Според свидетели няма следи от спирачен път на автомобила на Димитров, което да показва, че автомобилът му е бил спрян принудително, нито пък положението на автомобила показва подобно нещо.

Твърдение 3: „…издали ясни полицейски разпореждания: „Стой! На място! Полиция.“ Ангел Димитров не се подчинил и продължил да бяга. След като бил застигнат, той започнал да нанася удари към полицейските служители с ръце и крака.“

Според свидетелката полицаите просто са го извадили от автомобила и след разменени реплики са започнали да го бият, той паднал и те продължили да го ритат с крака. Според други свидетели, пристигнали двайсетина минути след произшествието, до автомобила е имало голяма локва кръв, което потвърждава тезата на първата свидетелка. Ако е вярно това, което казват служителите на МВР, то локвата кръв е трябвало да бъде там, където Чората е бил застигнат. Два часа по-късно някой прилежно измива кръвта на Чората от това място.

Твърдение 4: „Това наложило и останалите служители да се опитат да сломят съпротивата му и да му поставят белезници. Дори когато бил повален, Димитров не поз­волявал да му сложат белезници и буйствал. Те също нанесли удари по главата и в областта на ребрата. В един момент Димитров престанал да се съпротивлява и му били поставени белезници. Веднага след това обаче той утихнал и не се изправил, когато му наредили.“

Според свидетелката Чората е бил повален още в началото на земята и ясно е чула, че моли: „Не ме бийте повече, не мога да дишам“… Вероятно след това трупът е бил преместен, защото на няколко метра, където е стоял автомобилът, е имало още едно петно кръв, запечатано дори на някои от фотографските снимки.

barometar.net