Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варненци искат забрана за автомобилите в Морската градина

Protest-reshenie-Morska-gradinaВарненци отново искат забрана за движението на автомобили в Морската градина. В парка 3-годишната Радослава беше прегазена от кола. Забраната за влизане на коли е отпреди 6 години, но заради съдебни спорове автомобилите все още се движат в Морската градина.

В неделя пред сградата на Общината във Варна имаше голям протест.“Достъпът на автомобили в Морската градина е забранен по закон. Имаше не малко съдебни спорове, а делата, които бяха заведени срещу кмета на община Варна, бяха повече от 34″, каза зам.-кметът на Варна Пламена Маринова.

„Пътна полиция и КАТ могат да глобяват неправомерно влезлите автомобили в парка. В момента в него може да се влиза с коли. Кара се навсякъде, и то с висока скорост. Имаше и инциденти“, каза Антон Тончев, представител на протестиращите.

Живущите в Морската градина на Варна са провеждали протести с искане за премахване на ограничението за достъп до автомобили в парка, съобщи Нова тв.“Никой частник не може да се позове на такова право за достъп до имота си, когато той се намира в парк“, посочи Мария Димитрова, участник в протеста, цитирана от varna24.bg