Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

В София запалиха „Алфа Ромео“, изгоря и колата на проф. Велислав Минеков

pojarnaЗапалиха колата на проф. Велислав Минеков, съобщи самият той в социалната мрежа. Автомобилът е бил паркиран пред дома му в София. От МВР тази сутрин нямаха информация за инцидента.
Палежът е станал към 22,30 ч. в сряда вечерта. Часове след инцидента той благодари на пожарникарите от 7-мо управление и техният началник Георги Ташев за незабавната реакция. Благодарение на професионализма им са спасени от пожар и съседните сгради.

„Огънят беше потушен преди взривяване на три пълни резервоара с газ, бензин и нафта. Благодаря им от сърце! Надявам се на същата реакция от полицията. Вече е ясно, че това е криминален акт“, пише проф. Минеков. Часове преди палежа на автомобила му бе публикувано критично към властта интервю на проф. Минеков. В него той казва: „Докато не приключи „падишахлъка“, винаги ще има някакъв нов Цветанов“.

Припомняме, по време на първия кабинет „Борисов“ имаше множество палежи на автомобили. Според дипломата Илиян Василев подпалената кола на професор Минеков е закономерен етап в ескалацията на ниските страсти в българското общество. Велислав Минеков е български скулптор, председател на Комитета за култура на СБХ, син на Величко Минеков, зет на Рангел Вълчанов и съпруг на актрисата Ани Вълчанова.

По-късно пред БНР началникът на 1-во районно комисар Калоян Милтенов коментира, че обект на агресията е бил съседен автомобил, но огънят се е прехвърлил и към колата на скулптора. Пристигналите полицаи са видели, че е запален лек автомобил „Алфа Ромео“ и е обгорял и паркираният до него автомобил, марка „Опел“. „По данни на експерта от пожарната, който е посетил местопроизшествието, пожарът е умишлен. Въпросният автомобил на господина е станал жертва на пламъците на другия автомобил, който е марка „Алфа Ромео“, каза комисар Милтенов. Комисар Милтенов посочи, че към момента в Първо РПУ няма подадени жалби от скулптура за заплахи срещу него. Случаят се проверява, информира news.bg