Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Актьори, певци и политици ще „спасяват сезона“ на Черно море с Facebook с кампания

kampania-sezon2019Музиканти, актьори, депутати, общински съветници – дори митрополит Антоний от Светия синод на БПЦ – се оказаха част от кампания в социалните мрежи за връщане на туристите по Черноморските курорти, информира webcafe.bg Под хаштага #РоднотоМореНеЕДемоде популярни личности и политически представители публикуват свои снимки и клипове от различни точки по морето. Сред участващите в кампанията са режисьорът Ники Илиев, музикантът Орлин Павлов, актьорът и бивш ръководител на „Алма Матер ТВ“ Башар Рахал, фолк-певиците Алисия и Анелия, общинският съветник от ГЕРБ в СОС Йоанна Драгнева, и др.

Според „24 часа“ – повод за инфлуенсърската кампания са „опитите за охулване на българските курорти“, на които се реагира с „позитивни послания и намигване“ от страна на популярните личности. В кампанията за връщане на туристите в българските черноморски курорти се включи и Западноевропейският митрополит Антоний, който публикува снимки и клипове от Лозенец и Царево заедно с кмета на общината Георги Лапчев (ГЕРБ).

До момента няма информация дали сред организаторите на кампанията е и Министерството на туризма, което вече предупреди, че очаква по-слаб летен сезон на морските курорти в сравнение с последните три години. Николина Ангелкова обяви, че „скоро ще покаже специален механизъм, разработен от консултантска компания, чиято цел ще бъде осигуряването на следващия летен сезон“. Прави впечатление, че в социалната кампания са се включили общинари, кметове и депутати от ГЕРБ, а посланията им се споделят и през официалните канали на партията във Facebook.