Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Корнелия Нинова разби тандема на пакостниците Макс и Мориц във Варна

max-morizКорнелия Нинова дойде във Варна и изненадващо разруши пресния тандем между Красимир Янков и Борислав Гуцанов. Двамата, които в последните години приличаха на беладжиите Макс и Мориц, заровиха томахавките на войната, но уви много късно! Нервите на Нинова и Кирил Добрев не  издържаха и те първо унижиха публично Красимир Янков пред Националния съвет на БСП, като му връчиха количка с документи с информация на финансите на партията. С това не свърши драмата на пресния тандем между Макс /Янков/ и Мориц /Гуцанов/. Последният бе разжалван от Нинова, като градски председател на БСП-Варна и кариерата му на политик е на път да приключи. Освен ако Гуцанов, който е известен с гъвкавото си повединие, корпоративни връзки и собствена медия не измисли нещо. Въпреки двата ареста, които преживя и неистовото желание на опозицията в БСП-Варна да го смени, Гуцанов оцеля през годините. Той беше депутат, близък до Нинова – но в битката й със Сергей Станишев взе страната на бившия премиер. И сгреши. По-сложна се очертава съдбата на Красимир Янков. Той беше низвергнат от централното ръководство и влезе в ролята на негов яростен критик. Този ход се оказа фатален за Макс /Янков/, защото Нинова даде властта в БСП-Варна на Иван Иванов. На Янков остава влиянието във Варненска област, където по време на избори разчита на митичния Асен Дебелия.

Каквото и да се случи оттук-нататък тандемът Макс и Мориц трудно ще възвърне позициите си в БСП-Варна. След като в продължение на години двамата „братя по съдба“ не разбраха, че войната, която водят е безмислена, Корнелия Нинова с един замах ги отстрани. Завръщането ще е трудно, а докато Нинова и Кирил Добрев държат юздите в БСП – невъзможно. Особено след пакостите, които Макс и Мориц сътвориха във Варна и всички възможни избори, които изгубиха.

Б.Р. – Макс и Мориц е книга за деца, с автор писателя-хуморист Вилхелм Буш. Представлява истории в стихове, в които се описват пакостите на две деца – Макс и Мориц.

barometar.net