Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Бунтът на Гуцанов и двамата с прякор Дебелия с „влияние” в БСП и ГЕРБ-Варна

Krasimir-GuzanovКакъв бунт ще прави Борислав Гуцанов срещу Корнелия Нинова? Бунт на мравките? – се питат активисти на БСП-Варна. Коравата врачанка не изтърпя създаването на тандема Макс /Янков / и Мориц /Гуцанов/ и го разби с кинжален удар. Следващият й ход ще бъде да отстрани великият партиен организатор, стратег  и тактик Цонко Цонев / който минава от лагера на Макс в лагера на Мориц и обратно със скоростта на светлината/, като областен председател на БСП и да постави лоялен кадър – най-вероятно депутатът Иван Иванов. Малцина от Градския съвет на БСП ще си рискуват главата за Гуцанов – те знаят, че жребият е хвърлен. В БСП добре владеят изкуството на интригата, но след решението на Нинова/Добрев да отстранят Гуцанов – интрига няма. Няма такава и за Красимир Янков. С отстраняването на мобилното му протеже Цонко Цонев и неговото влияние в БСП-Варна ще приключи. В Добрич /откъдето е депутат/ не хвърлят боб за Красимир Янков, остава му да се надява опозицията в БСП да свали Корнелия Нинова. И да чака помощ от Асен Димитров – Дебелия по време на избори. Последният, който според вестник Капитал е бил “главен координатор, имиджмейкър и изразител на интересите на ВИС-2” в българския футбол“, вече няма позиции пред Корнелия Нинова. Позволи си и да я критикува, което автоматично го праща в миманса. Където го чакат Красимир Янков и Цонко Цонев.

Друг Красимир, и той накичен с нежния прякор Дебелия – имал някаква кръчма в курорта Златни пясъци, където се запознал с Цветанов, станал му ухо и уж имал влияние в ГЕРБ-Варна. Въпросният Красимир, наистина по едно време се беше взел на сериозно, но никой в ГЕРБ-Варна не го е приемал на сериозно. Едно от многото уши на Цветанов, което слухтя и няколко пъти яде и пи на маса с ръководен фактор от ГЕРБ-Варна.

 Не бива обаче да подценяваме Бойко Борисов. Той много добре знае кои са кметовете на Цветанов във Варненска област. И нищо чудно кмета на Белослав, който прати /ама уж не прати на бланка на общината/ декларация в защита на Цецо да се прости с номинация. Засега сигурни изглеждат номинациите за настоящите кметове на Девня, Вълчи дол, Ветрино, Аврен и Аксаково /ако на Атанас Стоилов му се кметува още/. В Провадия ГЕРБ трудно намира подходящ кандидат, в Дългопол – положението е същото.

barometar.net