Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Ще оцелее ли пакостникът Краси Янков /Макс/ в БСП и ще му помогне ли бившият висаджия Асен Дебелия?

asen-debelia„След като видях Асен Дебелия да тича из залата по време на Конгреса на БСП и да уговаря хора да напуснат, вече нищо не може да ме учуди. Офанзивата на Асен Димитров -Дебелия и Красимир Янков целеше да няма кворум, който да гласува отстраняването на Гуцанов, като делегат на най-висшия ръководен орган на БСП и член на Националния съвет. А решението на Корнелия Нинова да снеме политическото си доверие от Борислав Гуцанов е като Освобождение  за БСП-Варна. То беше чакано с години и дойде 12 дни преди Освобождението на Варна от османско робство!“ – сподели за barometar.net делегат на конгреса – свидетел на подтичването на Асен Дебелия.

 Какво се случи след като Красимир Янков и Гуцанов изпушиха лулата на мира и създадоха тандема Макс и Мориц? Корнелия Нинова ги разпердушини и двамата партийни пакостници не можаха да се порадват на стоплянето на отношенията си. И докато за Гуцанов има минимален шанс да оцелее в БСП, /като редови член/, то за Красимир Янков и това ще е трудно. Бившият търговски представител на бира „Загорка“ и протеже на Петър Димитров вече не разхожда скъпите си костюми и обувки до Добрич. /от този район е избран за депутат/. Янков не припарва и в Бургас, където местната структура не иска да чуе за него и интригите, които забърка там. По-твърдоглавата половина от тандема Макс и Мориц е спрягана от медиите за близка до Асен Димитров-Дебелия – сочен, като специалист по избори и осигуряване на гласове във Варненска област. Асен Дебелия се радва на лятната си почивка в хотела на Пламен Стоянов, докато Краси Янков има за какво да се притеснява. Опозицията в БСП няма сили да свали тандема Нинова/Добрев и за варненския тандем Макс и Мориц настъпват тежки дни. Но да припомним биографията на Асен Димитров, с нежния прякор Дебелия, спряган от медиите за опасно близък с Красимир Янков: 

Асен Манолов Димитров, който през 2012 г. беше избран за член на Националния съвет на БСП е бил близък до убития криминален бос Георги Илиев, шеф на групировката ВИС-2., съобщава сайтът Биволь. Димитров в миналото се изявява като футболен бос, като през 2001 г. е управител на “Локомотив” Пловдив заедно с Георги Илиев, показва справочника за “оперативно интересни лица” на Международната организация за разследваща журналистика OCCRP.

Медийни публикации от началото на века също разкриват връзката на Асен Тодоров с мафиотската групировка ВИС-2, която впоследствие се преименува на ВАИ Холдинг. Според в. Капитал Димитров, който притежава рекламната агенция НЕСИ е “главен координатор, имиджмейкър и изразител на интересите на ВИС-2” в българския футбол.

Георги Илиев, който е професионален борец, оглавява ВИС-2 след разстрела на брат му Васил Илиев през 1995 г. Други видни членове на тази групировка са безследно изчезналият през 2003 г. Методи Методиев – Мето Илиенски, застреляният в Амстердам Константин Димитров – Самоковеца и застреляният в България Антон Милтенов – Клюна. Сред останалите живи емблематични фигурни на ВИС-2 са Пламен Тимев – Ганди и Николай Цветин.

“Като най-големият играч на пазара на наркотици ВАИ контролира пътищата на трафика им, производствените обекти и разпространителките мрежи. Групировката се занимава и с трафик на крадени автомобили от западна Европа към бившия Съветски съюз. Други криминални дейности включват изнудване и рекет, незаконна търговия с оръжие, залагания, проституция и контрабанда.” – пише за ВИС-2 американския посланик Джеймс Пардю в поверителен доклад от 2005 г., разкрит от Wikileaks.

Георги Илиев беше застрелян на 25 август 2005 г. в Слънчев Бряг, докато празнува победата на “Локомотив” Пловдив над ОФК “Београд”. Запазена е снимка на Илиев по време на мач на “Локомотив”, на която в близкото му обкръжение се вижда Асен Димитров (долу вляво).

През 2007-2008 Димитров е продуцент на боксови шоу програми, т.нар. “Професионална лига” заедно с Красимир Инински, който също е свързан с Георги Илиев чрез “Диамант Клуб” ООД и “Рик-Г” ООД.

След ВИС-2 – политическа кариера

Според публикация в LiveNews, която вече не е онлайн, но е запазена в архива на сайта, Асен Димитров е започнал да работи за БСП още през 2009 г. и е близък със Сергей Станишев Той е сочен като автор и идеолог на известния предизборен клип от 2009 г. “Избираш Борисов получаваш Костов” (клипа с брадвата), а също така и на клипа излязъл преди пленума на БСП през май 2012 г., на който Сергей Станишев и бившия президент Георги Първанов се стрелят на дуел (“Я не архар, дорогой”).

За близките отношения между Сергей Станишев, настоящ президент на ПЕС и Асен Димитров, бивш представител на ВИС-2, проговори публично и бившият общинския лидер на БСП в Сливен Мартин Славов. След скандал с изтекъл в медиите запис, разкриващ как той иска 100 000 лв, за да не се кандидатира за кмет, Славов поиска оставката на Станишев и посочи Асен Димитров и Красимир Янков като негови противници, близки до ръководството на БСП.

В резултат от скандала Мартин Славов беше изключен от БСП, а на конгреса на партията през май 2012 г. Асен Димитров и Красимир Янков бяха избрани в Националния съвет – разширеното ръководство на социалистическата партия.Потърсени за коментар по мейла за кариерата на Асен Димитров във ВИС-2 от пресцентъра на БСП и от кабинета на Сергей Станишев не отговориха на въпросите на Биволъ.

barometar.net

 На снимката – вляво – Красимир Янков, Сергей Станишев и Асен Димитров