Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Гуцанов /Мориц/ – оцеля, Дънката – чака добро от Борисов за небостъргач във Варна?

Guzanov-Stanishev/Не/ очаквано Борислав Гуцанов /Мориц/ даде отпор на Корнелия Нинова и запази поста на градски председател на БСП-Варна. По-гъвкавата половина от беладжийския тандем Макс и Мориц принуди Кирил Добрев да изиграе ролята на доброто ченге. Добрев призна, че прибързаната смяна /не по устав/ на Гуцанов е създала напрежение в партията. Но Корнелия Нинова показа червен картон на Мориц и е въпрос на време да го отстрани. Няма как градската организация на БСП-Варна да свали централното ръководство – Гуцанов знае това. Заедно с другия пакостник, Красимир Янков /Макс/, който чака в засада, те се надяват опозицията в БСП /водена от Георги Гергов, Станишев и сие/ да бламира Нинова. Макс и Мориц искат да запазят влиянието си в партията, но това трудно ще се случи. Дори ако БСП загубят катастрофално местните избори, тандемът Нинова/Добрев няма да се оттегли. По примера на Станишев, който загуби над 10 изборни битки с Борисов и остана на поста си.

Пред Борисов има друга дилема във Варна. Тя е свързана с бившия приятел и съдружник на Гуцанов – Дънката. При приемането на строежа на базата „Спортпалас“ през 2011г. на мерника на Борисов застана огромна недовършена сграда на фирма „Борд“, собственост на Даниел Славов-Дънката. Разгневен премиерът каза: „Много е видно, на стотина метра под Спортпалас, мастодонтите, които направи предишното правителство. Аз разбира се уволних този, който им даде разрешенията без канализация да построят такива огромни съоръжения. След това отпадните води ще отиват в морето и ще свлекат отново, убеден съм този бряг. Стоят сега, като паметници на безотговорността. Защото няма кой да ме убеди, че може да пуснеш хотел с 1000 места, канализацията на който да изтича в морето и то в най-голямото свлачище.“

DunkataОт 2011 г. досега изтече много вода в морето от мастодонтите на Дънката. При строежа на комплекса му под базата „Спортпалас“ на метри от морския бряг, очевидци разказаха, че в морето са изсипани камиони със строителни отпадъци и флората и фауната са изчезнали. Борисов спря да коментира Дънката, а последния продължи да строи ударно във и около Варна. Стана ясно, че иска да прави и 40 етажен небостъргач, на мястото на бившия Шахдом, до хотел Черно море?! Ако му разрешат да го построи – това ще е индикатор, колко добре е поставен пред Борисов – коментират варненци. Ако съдим по строежа на кметство Одесос във Варна /направен от Дънката/ и новите му мастодонти до плажа на Аспарухово – явно добре е поставен.

barometar.net