Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.09.2019
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7738
GBPGBP12.2021
CHFCHF11.7835

Анкета

Ще санкционира ли варненската полиция мотористите, които са заплаха на пътя през летния сезон?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Ще преглътне ли Варна поредния мастодонт на грандомана Дънката?

dunkata34Кой е Даниел Славов – Дънката, който заедно с банкерката Петя Славова иска да построи 18 етажен мастодонт в центъра на Варна? Според Григор Здравков от Легия „Антимафия“: „Дидо Дънката е играч от 90-те. Той се е занимавал с всичко – от контрабанда, наркотици и сега се занимава с трафик на наркотици и контрабанда на цигари.“

Във Варна е публична тайна, че Дънката е направил големите си пари от контрабанда и има влияние в Митница – Варна. Публична тайна е, че след като през лятото на 2011 г. Борисов се възмути от „мастодонтите на Станишев“, строени от Дънката – 8 години по-късно, бившият ортак и приятел на Борислав Гуцанов е един от крупните строителни предприемачи във Варна. За да покаже колко е близо до властта, Дънката построи сграда на кметство „Одесос“, направи и 8 етажна сграда до Музикалното училище, където такива високи сгради няма. За благодарност – Борисов мълчи. До лятото на 2019 г. – когато стана ясно, че в община Варна е стартирала процедура по изработване и съгласуване на ПУП за имот /бившия Шахдом, който се намира по диагонал на хотел „Черно море“/. Според заявителите, строителната компания „Борд“ и дружеството „Пропъртис ПС“, върху паметника на културата във Варна ще бъде построена сграда с височина 18 етажа и с разгърната застроена площ от 18 000 квадратни метра.

Публична тайна във Варна е, че конфигурацията „Борд“ е съставена от първите имена на старите приятели Борислав Гуцанов и Даниел Славов. Дълги години те бяха и съдружници в бизнеса, заедно лежаха и в ареста. Градската мълва ги скара, но не това е важното. Важният въпрос е: Как толкова години политик от калибъра на Борислав Гуцанов е приятел и ортак със сочен за контрабандист №1? Къде спаха Станишев, Миков, Нинова и не го отстраниха от градското ръководство?

Соченият от анализатори за контрабандист №1 дори не прави опити да се раздели с негативния си имидж. През лятото на 2016 г., името му беше замесено в убийството на кучето Рокси до комплекс „Ламер” в курорта „Златни пясъци”, където има къща. Пушката, с която бе убито кучето се оказа собственост на Дънката, но в сагата, адвокатите на Славов намесиха кръщелника му, на когото я подарил и делото се потули.

Ще позволят ли варненци Дидо Дънката да изпльоска поредния си мастодонт в центъра на Варна? На мястото на Шахдома, където като ученик съм играл шах. На метри от бившия Пионерски дом, където, драмсъстава на Катя Папазова, в който участвах провеждаше репетиции? Място пропито от спомени, които един комплексар иска да унищожи?!

Самозабравил се грандоман, като Дънката иска да покаже колко голямо его има – това ли доживя Варна? Някакъв сенчест типаж, толериран от властта да се подиграва на варненци? Не очаквам от Петя Славова да милее за Варна – тя е от село Дъбово, Старозагорско. Не очаквам и Дънката да оттегли проекта си – той е печалбар, нищо повече. Но ме е яд на кукловодите, които стоят зад тях и позволиха такива като Дънката да изкарат парите си на светло. И да наглеят пред цяла Варна. Яд ме е за волското ни търпение, да търпим такива като Дънката! Стигат ми богаташките синчета със скъпи лимузини и мотори, стига ми трансперанта на Марешки, дето се вее на Пощата, стига ми работата през куп за грош на фирмите Хидростой и Инжстрой – че да изтърпим и избиването на комплекси на Дънката! Варненци няма да позволим този 18 етажен символ на грандоманщината и глупостта да се случи! Ако го позволим – значи Варна е мъртъв град, без гражданско общество!

Иво Югов

barometar.net