Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Ще преглътне ли Варна поредния мастодонт на грандомана Дънката?

dunkata34Кой е Даниел Славов – Дънката, който заедно с банкерката Петя Славова иска да построи 18 етажен мастодонт в центъра на Варна? Според Григор Здравков от Легия „Антимафия“: „Дидо Дънката е играч от 90-те. Той се е занимавал с всичко – от контрабанда, наркотици и сега се занимава с трафик на наркотици и контрабанда на цигари.“

Във Варна е публична тайна, че Дънката е направил големите си пари от контрабанда и има влияние в Митница – Варна. Публична тайна е, че след като през лятото на 2011 г. Борисов се възмути от „мастодонтите на Станишев“, строени от Дънката – 8 години по-късно, бившият ортак и приятел на Борислав Гуцанов е един от крупните строителни предприемачи във Варна. За да покаже колко е близо до властта, Дънката построи сграда на кметство „Одесос“, направи и 8 етажна сграда до Музикалното училище, където такива високи сгради няма. За благодарност – Борисов мълчи. До лятото на 2019 г. – когато стана ясно, че в община Варна е стартирала процедура по изработване и съгласуване на ПУП за имот /бившия Шахдом, който се намира по диагонал на хотел „Черно море“/. Според заявителите, строителната компания „Борд“ и дружеството „Пропъртис ПС“, върху паметника на културата във Варна ще бъде построена сграда с височина 18 етажа и с разгърната застроена площ от 18 000 квадратни метра.

Публична тайна във Варна е, че конфигурацията „Борд“ е съставена от първите имена на старите приятели Борислав Гуцанов и Даниел Славов. Дълги години те бяха и съдружници в бизнеса, заедно лежаха и в ареста. Градската мълва ги скара, но не това е важното. Важният въпрос е: Как толкова години политик от калибъра на Борислав Гуцанов е приятел и ортак със сочен за контрабандист №1? Къде спаха Станишев, Миков, Нинова и не го отстраниха от градското ръководство?

Соченият от анализатори за контрабандист №1 дори не прави опити да се раздели с негативния си имидж. През лятото на 2016 г., името му беше замесено в убийството на кучето Рокси до комплекс „Ламер” в курорта „Златни пясъци”, където има къща. Пушката, с която бе убито кучето се оказа собственост на Дънката, но в сагата, адвокатите на Славов намесиха кръщелника му, на когото я подарил и делото се потули.

Ще позволят ли варненци Дидо Дънката да изпльоска поредния си мастодонт в центъра на Варна? На мястото на Шахдома, където като ученик съм играл шах. На метри от бившия Пионерски дом, където, драмсъстава на Катя Папазова, в който участвах провеждаше репетиции? Място пропито от спомени, които един комплексар иска да унищожи?!

Самозабравил се грандоман, като Дънката иска да покаже колко голямо его има – това ли доживя Варна? Някакъв сенчест типаж, толериран от властта да се подиграва на варненци? Не очаквам от Петя Славова да милее за Варна – тя е от село Дъбово, Старозагорско. Не очаквам и Дънката да оттегли проекта си – той е печалбар, нищо повече. Но ме е яд на кукловодите, които стоят зад тях и позволиха такива като Дънката да изкарат парите си на светло. И да наглеят пред цяла Варна. Яд ме е за волското ни търпение, да търпим такива като Дънката! Стигат ми богаташките синчета със скъпи лимузини и мотори, стига ми трансперанта на Марешки, дето се вее на Пощата, стига ми работата през куп за грош на фирмите Хидростой и Инжстрой – че да изтърпим и избиването на комплекси на Дънката! Варненци няма да позволим този 18 етажен символ на грандоманщината и глупостта да се случи! Ако го позволим – значи Варна е мъртъв град, без гражданско общество!

Иво Югов

barometar.net