Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Фирма близка до Борислав Гуцанов строи под стадион „Тича“ във Варна

borislav_guzanov_bspБорислав Гуцанов, от когото ръководството на БСП свали политическото си доверие, като градски лидер не стои със скръстени ръце, докато очаква 7 септември. На тази дата ще се проведе конференция на БСП-Варна, на която ще се реши съдбата на по-гъвкавата и хитра половина от тандема Макс /Красимир Янков/ и Мориц /Гуцанов/. Според източници на www.barometar.net, фирмата Търговско-спедиторска кантора е собственик на парцел под стадион Черно море и на мястото на бившата бензиностанция „Петрол“ се строи модерна офис сграда с жилищна част. В момента текат преговори между собственика на „Петрол”, Гриша Ганчев и Георги Самуилов /Инса ойл/, за закупуването на активите и бензиностанциите на фирмата. Според Самуилов сделка ще има до месец и половина, докато Ганчев смята, че преговорите са на ниво разговори.

 Любопитна е историята на фирма Транспортно-спедиторска кантора. Тя е основана през 2008 г. от Борислав Гуцанов и Лиляна Йорданова, с дейност автомобилни превози и международна спедиция. В края на 2008 г., Гуцанов стана едноличен собственик на фирмата, а през 2010 г. я продава на Комфорт ООД. Във Варна са известни топлите отношения между Борислав Гуцанов и фирма Комфорт със собственик Атанас Костурков. От публикации в столичния печат стана ясно, че Борислав Гуцанов развива трескава бизнес дейност – заведение до Ролбата, хотел в Гърция и управление на няколко частни фирми.

Според източници на www.barometar.net, Гуцанов е в близки отношения и със собственика на фирма „Олминс”, Станислав Станев. Това е фирмата-инвеститор на сградата-кораб „Ултрамарин”, която се намира на метри от бившата бензиностанция „Петрол”, върху която „Комфорт” строи новата си сграда.

Относно градската мълва, че Гуцанов иска да става военен аташе – тя се оказа пресилена. Мориц /подкрепян в сянка от Макс/ се стяга за отчаяна битка с Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Залогът са местните избори, на които Гуцанов разчита да остане в политиката, като общински съветник. Мандатът му на градски лидер на БСП изтича през пролетта на 2020 г., но Нинова реше да свали доверието си от него преди местните избори.

Силната фигура, на която разчитат Нинова и Добрев във Варна е депутатът Иван Иванов. Той има подкрепата  на голяма част от градския актив на партията, който се очаква да бламира Гуцанов, като лидер на БСП-Варна. „Когато Корнелия го изхвърли от политиката ще може спокойно да развива своята бизнес дейност!” – коментираха за www.barometar.net варненски социалисти.

barometar.net