Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Дънката чака „добро” от София, ТИМ очакват пари от държавата за стадион „Варна”

dunkata34Мащабните строителни дейности във Варна са в режим на изчакване . Скандалният бизнесмен Дидо Дънката чака разрешение от Националния институт за недвижимо културно наследство за своя 20 етажен небостъргач в центъра на Варна /на мястото на бившия Шахдом/. Сградата, която Дънката и Петя Славова искат да построят възмути хиляди варненци и не кореспондира с думите на Славова, казани пред изданието „10 от Мениджърите на Варна“:  „Имам един принцип, от времето, когато започнах в частния бизнес: сутрин, когато се погледна в огледалото трябва да виждам в очите си спокойствие и чиста съвест.“ Каква чиста съвест ще има Петя Славова, ако види огромният небостъргач „забучен“ в центъра на Варна, до старинни къщи, стоящ нелепо в градската среда?  Ако двамата инвеститори получат разрешение от София, единственият, който може да спре безумния строеж е кмета на Варна, Иван Портних. Той има правата да откаже стартиране на строежа и да отнесе казуса до съда.

Петя Славова очаква разрешение да направи и дългоочаквания басейн за делфините от варненския Делфинариум. Сагата продължава близо 20 години и е път да се разраши. Освен басейн проекта предвижда музей и други антракциони. Тя няма да строи резиденция в Морската градина, както се объркаха потребители на социалните мрежи.

Строителството до Паметника на Българо-съветската дружба продължава. До пльоснатият, наклонен блок на фирма MAIT на Коста Червенков се строят още няколко блока. Никой, освен граждани не реагира, че урбанизацията на района се извършва хаотично и без капка мисъл.

stadion-varnaБави се и строителството на стадион „Варна“. Последната новина за него беше, че ТИМ са дали за ползване и последния кран на частна фирма. На стадиона не се прави почти нищо. Според източници на www.barometar.net, групировката чака пари от държавата. Правителството даде картбланш за създаването на Инициативен комитет  за съвместната кандидатура с Румъния, Гърция и Сърбия на домакинството на Световното първенство по футбол през 2030 г. и Европейското първенство по футбол през 2028 г. Въпреки, че шансовете ни граничат с 0, министърът на спорта Красен Кралев прогнозира, че държавата ще налее пари в завършването на стадион „Варна“. Колко точно не се знае, но финансовата инжекция е добра дошла за ТИМ. „Те не обичат да инвестират в губещи дейности. В момента изпитват недостиг от свободни средства и затова бавят стадион „Варна“ и „Алея първа”. За тях приоритет е да строят в курорта си „Св.св.Константин и Елена“. От туризъм ТИМ печели, докато от стадион „Варна“ няма да спечели нищо. Те са свикнали да влагат пари в печеливши дейности, и ако е възможно да са монополисти в бранша.“ – коментира за www.barometar.net, шеф на строителна фирма.

На снимките – Дънката и строежът на стадион „Варна“