Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

СДС-Варна разкрива щабове за местния вот във всички общини на областта

sds333На 11 септември ще отворят врати предизборните щабове на СДС във всичките общини на Варненска област. Това реши Областният съвет на синята партия като очерта и основните задачи на предизборните структури. Предстоят обучения на наблюдатели, ефективна подготовка за участие в изборите с преференциално гласуване, организационна и техническа подготовка на самия вот.

Общинските предизборни щабове трябва да изработят план-график за хода на кампанията, както и да се запознаят подробно с хронограмата за провеждане на местните избори и да я адаптират по райони.

В заседанието на Областния съвет на СДС участва и варненският евродепутат, избран с общата листа ГЕРБ-СДС Александър Йорданов, който информира съпартийците си край морето за дейността си в Европарламента от избирането му досега.

Председателите на общинските организации от областта и на районните организации във Варна представиха писмени отчети, становища и доклади за политическата дейност на СДС в местните органи на властта в периода 2015-2019 г. На база на тези анализи стана ясно, че форматът ЕНП и за местните избори е подходящ абсолютно за кандидатурите за кметове на общини и на райони. Предстоят решения по въпросите за самостоятелни листи на СДС в общините, където е преценено, че трябва да има отделни листи за общински съветници. Тези взаимоотношения на по-късен етап биха могли да са в основата на политически споразумения във всяка община от Варненска област.

barometar.net